angor animi pisze:To kwestia innego towarzystwa. Np. spotyka się a.a. i X, obaj mają swój interes, czyli pogadać o czymś i gadają np. o fizyce kwantowej. Nie o problemach, ale o tym. A nie czujesz, bo to zrobiły z Ciebie opio. Tylko czy zamierzasz do końca życia brać? Teraz się izolujesz, bo masz opio, ale jeśli planujesz jednak kiedyś przestać, to będzie trudniej, z każdą dawką jest trudniej. Więc myślałeś co dalej? Jest szansa, że potem nawet nie zarobisz kasy, bo nie wyjdziesz z domu. I nie będzie za co kupić opio, opłacić rachunków.
Oczywiscie psycholog od razu by mnie na leczenie zamknięte wysłał i terapię,ale to tylko dlatego że mój dobrze działający "świat" odbiega od tego społecznie przyjętego.....trochę filozofuję
Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),
https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja
https://soundcloud.com/feru89
Oczywiście nie uważam, że nawet jeśli się trafiło na 100 fałszywych przyjaciół to jest to powód, żeby 101. uważać za fałszywego i bać się tej relacji, no ale to Twoje życie i jeśli Ci tak jest lepiej to akceptuję to. Nie mam prawa mówić co dla Ciebie jest lepsze, mogę ostrzegać przed skutkami, które wystąpią.
stad wlasnie te stepienie "uczuc"... a to co feru opisal to ja odczuwam odkad siegam pamiecia :)
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
Jakoś wcale się nie przejmuję tym że robi się ze mnie psycho i socjopata,bo owszem dla niektórych może to być problem ale żyje się po prostu łatwiej, mniej stresów, wewnętrzny spokój i opanowanie...W sumie nie pamiętam nawet zeby coś/ktoś mnie ostatnio zbytnio wyprowadziło z równowagi.
Doszedłem finalnie do wniosku,że lepiej żyć sobie w takim stanie,(nawet jeśli szybciej mnie ta droga sprowadzi do sosnowej skrzynki) dążąc spokojnie do swoich wyznaczonych celów , niz zapierdalać w tym wyścigu szczurów stwarzać sobie na siłę problemy, chodzic znerwicowany/zestresowany od rana do wieczora z kichami pełnymi wrzodów, przejmować się byle czym,zawodzić się po raz kolejny na ludziach którym się zaufało. Amen
Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),
https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja
https://soundcloud.com/feru89
takie lekowe giganty na pewno wydadza tyle pieniedzy, ile bedzie trzeba (chyba ze jakims cudem by na tym nie zyskali), zeby bupry nie zakwalifikowac, lub jak najbardziej opoznic dopuszczenie jej do takiego uzytku w ww. oraz reszcie swiata, pozatym opiofobia dalej kwitnie w srodowisku medycznym
byc moze suma wlasciwosci bupry pozwala na dlugoterminowa terapie antydepresyjna, jednak bez efektow ubocznych - lub nie az tak drastycznych - jakie mialyby miejsce przy klasycznych opioidach
tak wiec jesli bupra daje ci szczescie...
bupra i norbupra posiadaja bardzo ciekawe wlasciwosci, unikalne dla opioidow powszechnie dostepnych, pelny agonista mu bez istotnego powinowactwa do orl1 (jak majka, fent itd. [aktywacja orl1 podobnie jak kappa powoduje dysforie (pewnie dlatego z poczatku nazwano go kappa-3, choc w przeciwienstwie do rec. kappa dziala 'probolowo') na pewno tworzy troszke inne cuda w neuronach niz bupra - czesciowy agonista mu i orl1 (z wiekszym powinowactwem [czyli zajete receptory przez czasteczke bupry nie sa pobudzane w pelni przez endogenne ligandy - nocyceptyne, a istnieje teoria ze u usob wjebanych w opio orl1 sa pobudzane 'za mocno']), antagonista - prawie ze odwrotny agonista - kappa i prawie ze cichy - antagonista delta (cichy to taki 'prawdziwy' antagonista - jako ze odw. ag. i antg. czesto uzywane sa blednie jako synonimy [np. antyhistaminy] - "resetuje receptor" delta z agonistow i odwrotnych agonistow - pewnie pozwala tym samym dojsc do preuzaleznieniowej homeostazy (przez regulacje w gore) tymze receptorom jadac na buprze) , polaczony z norbuprenorfina jako metabolitem ktory jest przede wszystkim pelnym agonista orl1, mu, delta, a czesciowym kappa
w przypadku bupry kazda wlasciwosc jest nietypowa dla konwencjonalnych opio, co do norbupry to ciekawy jest jedynie agonizm orl1 (ciekawe w jaki sposob jest on modulowany...)
jesli lubisz eksperymenty z narkotnikami to zastosuj jakis silny induktor (UWAGA na miksowanie z barbituranami)/inhibitor cyp3a4 przed bupra (powstanie wiecej/mniej norbupry) i opisz roznice w dzialaniu, jak najbardziej szczegolowo bys mogl, tak w imie nauki, dzieki :) ja nie mam obecnie dostepu do bupry a jestem bardzo ciekawy kontrybucji norbupry do ogolnych efektow tej pierwszej
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
Kwestie materialne:
-limit na polskiej karcie kredytowej pociągnięty na max.
-kilka tysięcy złotych poszło się jebać. co najmniej.
-sprzedanie cyfrowki.
kwestie społeczne:
-absolutny brak zaufania bliskich. skrzywdziłam tych, ktorych kocham.
-w UK straciłam osobe, z ktorą spierdoliłam koncertowo tutaj życie.
to boli mnie najbardziej, nie moge pogodzić się z tym co się stało.
to była największa, najbardziej szalona miłość i najbardziej intensywne uczucie w moim życiu. Było.
Pomyśleć, że jeszcze 1,5 roku temu mieliśmy szanse na dosłownie wszystko. ;]
świat stał przed nami otworem. spierdoliłam stworzenie domu, rodziny, ciepła. past times, past life. :nolove:
-ja sama stałam się wrakiem człowieka, o którym można spokojnie napisać książkę... nie poznaje sama siebie. uzależnienie od kodeiny zamieniło się w uzależnienie od heroiny. wiecznie mi mało i mało. nie ważne ile mam, zawsze jest za mało.
vivaaaaaaaaaaa iiinternet!
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.