Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy warto stosować Różeńca ?
1.Warto.
41
53%
2.Warto w miksach.
24
31%
3Warto w dużych dawkach.
9
12%
4.Nie warto.
3
4%

Liczba głosów: 77

ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
[mention]eiffel65[/mention],
jedna łyżeczka czubata powinna mieć około 5g. Około, czyli nie wiadomo. Wiem, że suszu samego w sobie zalecenie jest 1g. Ale z racji, że to hyperreal, to 2g też powinno być ok.
Jeśli to ekstrakt w proszku, to 300mg. Działanie(w moim przypadku) utrzymuje się 5g. ALE: LIBIDO POPRAWIA SIĘ NA CAŁY DZIEŃ :gun:

ja biorę dwa razy dziennie po 250-300mg. Z rana i mocnym popołudniem.
sky is the limit
  • 288 / 20 / 0
biorę 1x200 mg 3% rozawiny i mam bóle głowy od kilku dni przejdą ?
  • 3651 / 999 / 2
A oprócz tego coś jeszcze bierzesz? Coś z iMAO? Napisz wszystko co bierzesz, a zobaczę, które z nich, może być przyczyną, albo co jeszcze nie bierzesz i to jest przyczyna.
sky is the limit
  • 288 / 20 / 0
jestem w trakcie odstawiania paroksetyny biore jakies 3-5 mg i mnie głowa nie bolala i zacząłem brac rózaniec i bole glowy, czyli wpierw odstawić paroksetyne i wtedy zaczac brac rozaniec?
  • 2990 / 1653 / 35
Oczywiście przecież różaniec jest IMAO a skutekiem zażywania go z antydepresantami może być wzrost cisnienia krwi.
Wtedy też mogą pojawić się pulsacyjne bóle głowy promieniujacre z tylu głowy bądź od czoła.
Także Różeniec górski potrafi być niebezpieczny.
Niektórzy uważają,że z lekami można roślinne IMAO brać co jest błędem.
Wzrost ciśnienia krwi , rozstroj żołądka, pobudzenie i mania w przypadku masywnego przedawkowania.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1066 / 158 / 0
10 marca 2018blackgoku pisze:
[mention]eiffel65[/mention],
jedna łyżeczka czubata powinna mieć około 5g. Około, czyli nie wiadomo. Wiem, że suszu samego w sobie zalecenie jest 1g. Ale z racji, że to hyperreal, to 2g też powinno być ok.
Jeśli to ekstrakt w proszku, to 300mg. Działanie(w moim przypadku) utrzymuje się 5g. ALE: LIBIDO POPRAWIA SIĘ NA CAŁY DZIEŃ :gun:

ja biorę dwa razy dziennie po 250-300mg. Z rana i mocnym popołudniem.
a próbowałeś robić zgodnie z przepisem z opakowania korzenia nielegalna_treść ? czyli tam zalać zimną wodą, potem podgrzewać do wrzenia, następnie gotować kilka minut i zostawić do naciągnięcia.

co to znaczy zostawić do naciągnięcia ? i czy ta metoda jest skuteczniejsza niż zjedzenie łyżki zmielonego?
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 3651 / 999 / 2
Ekstraktu niczym chyba już nie trzeba doprawiać. To tyczy się niesproszkowanej formy korzenia.
sky is the limit
  • 1066 / 158 / 0
jeszcze jedno pytanko.

czy Różeniec można bezpiecznie łączyć z Yerba Mate lub Gotu Kola ? aby efekt był bardziej zauważalny ?
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 2990 / 1653 / 35
Ja laczylam z yerba mate i nie miałam negatywnych skutków.
Jednak najpierw lepiej dostosuj do siebie taki mix .
Sam sobie musi dobrać odpowiednie dawki.
Od najmniejszych zawsze i wtedy znajdziesz optymalna dawkę mixu Różaniec i Yerba Mate.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
19 marca 2018eiffel65 pisze:
jeszcze jedno pytanko.

czy Różeniec można bezpiecznie łączyć z Yerba Mate lub Gotu Kola ? aby efekt był bardziej zauważalny ?
Można bezpiecznie z Gotu Cola. Z yerba czy stricte kofeina nie ma problemu, chociaz sam zauwazylem, ze Rhiodiola zwiększa moc kofeiny ;-)
sky is the limit
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.