ODPOWIEDZ
  • 565 / 7 / 0
Zrobcie sobie morfologie. Chodzi glownie o cholesterol. Po mefie mam podobny problem (zwlaszcza w polaczeniu z mj), a poziom cholesterolu mam niesamowicie wysoki. No i wypadaloby jakos sie wspomoc. Lecytyna (pomaga usuwac zalegajacy cholesterol, a przy okazji poprawi funkcjonowanie pamieci, zarowno odtwarzania jak i zapisywania; koncentracje)i acard (nie jestem pewien czy nie jest na recepte, chyba nie, ale to lek glownie oslaniajacy serce). Co do reszty to farmaceuta w aptece powinien cos doradzic, jesli nie chce Wam sie ruszyc dupy do lekarza. No i dieta rzecz jasna. To juz rozleglejszy temat, ale przede wszystkim nalezy najlepiej zapomniec, badz ograniczyc jajka.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2010 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 47 / 1 / 0
Acard jest bez recepty i zawiera 75 mg aspiryny. Taniej wyjdzie kupić sobie polopirynę i łykać 1/4 tabletki dziennie. Od siebie polecam omega-3 - ale nie doraźnie, tylko codziennie.
  • 1611 / 34 / 0
Taniej wyjdzie kupić Coffepirynę (450 aspiryna+ 50 kofeina)
[ external image ]
Paczka kosztuje 1,3zł!!! :-) - nie ma ch*ja - taniej nic nie kupicie. Dobre na serce jest - zawałowcom daje się Aspirin Protect czyli małe dawki aspiryny. Tak też bym robił przy fukaniu i ketonolowywaniu ciałka :-)

A jeśli Ci chodzi o kwasy Omega-3 to są wykuwiste - żrem nałogowo Tran w kapsułkach 2x dziennie po 500mg i przede wszystkim widać po skórze - magicznie poprawia cerę, a na pompkę też bajabongo :-)
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 2775 / 39 / 0
Maskaradore pisze:
Dobre na serce jest - zawałowcom daje się Aspirin Protect czyli małe dawki aspiryny. Tak też bym robił przy fukaniu i ketonolowywaniu ciałka
Zawałowcom, nie narkomanom. Zażywając aspirynę do stymulantów w celach protekcyjnych w niczym sobie nie pomożesz, a możesz bardzo zaszkodzić
BrightestStar pisze:
grzechotnik pisze:
Kiedy (ile minut przed kotem) i ile kwasu acetylosalicylowego mam wziąć, żeby rozrzedzić krew trochę?
W jakim celu? W czym to ma niby pomóc? Kwas acetylosalicylowy nie rozrzedza krwi tylko hamuje agregację płytek. Stymulanty podnoszą ciśnienie tętnicze i często wywołują mikrowylewy. Ich efekty są zazwyczaj niezauważalne, ale przy zmniejszonej krzepliwości krwi krwotok będzie większy, krwiak będzie uciskał większe struktury mózgowia z większą siłą.
Aspirynka może tylko zaszkodzić. Jak nie wierzysz to zjedz sobie 2-3 tabletki i rozwal sobie nosek. Zobaczysz jak wolno ustaje krwawienie. A teraz wyobraź sobie co może stać się w Twojej głowie %-D
Zawały do których dochodzi po stymulantach najczęściej powoduje wazokonstrykcja naczyń wieńcowych, nie skrzepy krwi.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 1 / 0
ja ponawiam pytanko:
jakie substancje najbardziej wpływają na serce? kokretniej to chodzi mi o mj, koke, kwas, mef, grzyby, niektóre tryptaminki
  • 2775 / 39 / 0
Wszystkie z nich mają wpływ na układ krążenia. Nawet jeśli nie bezpośredni to poprzez oddziaływanie psychiczne
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 1 / 0
a jeśli znalazłbym się w ciągu z którejś z w/w substancji to po której serducho padło by najszybciej?
  • 2775 / 39 / 0
  • 1611 / 34 / 0
Z czego bardziej chyba mef, bo koko jest sprawdzone od dziesiątek lat i przez lata da się ujechać (Diego Maradona :gun: ), a na mefie po paru miesiącach wszystko siada (zresztą już po paru gramach czuć, że z serduchem krucho).
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 124 / 1 / 0
a jak z grzybkami, tzn mocno siadają na serducho?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.