Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 38 / / 0
Dobra kawa tylko z ekspesu. Na specjalne okazje pożądna jamajska Blue Mountain, na codzień Pellini, Izzo, Lavazza itd. bogactwo smaków i aromatów. :cheesy: Poza tym jeśli ktoś lubi kawe, a jest nadwrażliwy na kofeine (ja po 2 zwykłych kawach jestem dość wystrzelony) może wybierać produkty niskokofeinowe.
  • 60 / 3 / 0
1911 pisze:
polecam tchibo family z rozpuszczalnych
Ja też i podchodzi mi jeszcze jacobsa cronat gold oraz smakowe z biedrony (dougbe egberts).

Generalnie dla mnie kawa nie może być zbyt kawowa :cool: jak siekiery typu nescafe classic... Raczej tylko rozpuszczalna (plus mleczko i miodek) bo taka zwykła mielona zalana wrzątkiem to po prostu błoto w szklance na gorąco :kotz:
  • 94 / 2 / 0
We Fresh Markecie w promocji jest niezła kawka. "Winter Coffee", ze słodkimi przyprawami, gorzką czekoladą i melasą. Osobiście wyczuwam tylko aromat tych rzeczy, kawa pachnie lepiej niż smakuje, ale moc jest przyzwoita.
Cena też, obecnie 4.99/200g :-D poza promocją 9.99
Staying awake to chase a dream
  • 50 / / 0
Prima najlepsza :)
Respect
  • 5299 / 104 / 0
Neskafe! 1/3 wrzątku, 2/3 mleka, 2 łyżeczki cÓkru. Na wierzch kawy bita śmietana z aerozolu i do tego 2 mocne pociągnięcia podtlenku. Można rozpoczynać dzień :gun:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 56 / / 0
W kalafiurze nescafe 100g za 12zł, a druga za 1zł. Także tego... tanio i dobrze.
  • 413 / 26 / 0
Dobra jest też Carte Noire,wogóle nie ma kwaskowego posmaku.
  • 251 / / 0
woseba arabica, o 5 rano jak mam na 6 do roboty smakuje wybornie!! %-D,
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 56 / / 0
Nescafe Creme, nie ma to jak zrobić kogel mogel , zrobić tą właśnie kaweczke z 2 łyżeczki zalać wodą dodać kogel-mogel i dolać mleka. Miodzio , i przepalić sobie w międzyczasie jakimś canna. %-D
Eloo. :old:
Spoiler:
  • 251 / / 0
w tym tygodniu piję Tchibo Exclusive, mocna, dobra, trochę droga-, ale czasem warto zaszaleć :cool:
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.