Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2179 / 31 / 0
wstyd jak chÓj
  • 35 / / 0
czajnikof pisze:
Wstyd być innym od reszty? Silni wytykają tą słabość, ale czy taka osoba, może wiedzieć jak to jest?
Uzależnienie.
Silni?
To znaczy Ci, co nie ćpają, czy Ci, co pozostają wolni od wszelakich nałogów? ;]
Tak z ciekawości pytam, co miałeś konkret na myśli.. ;-)
Uwaga! Użytkownik pointdexter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
ja wole sie tym nie 'chwalic', do momentu kiedy ktos mnie sprzeda -.- zawsze znajdzie sie jakis niedojeb
jak napisałem niezrozumiale to przepraszam, powtórzę

Z I P
  • 723 / 16 / 0
Myślę że dopóki pracuje się na swoje uzależnienie, nie kradnie, nie oszukuje i nie wyrywa babciom wychodzącym z apteki torebek to jakiś wielki wstyd nie jest. Jeżeli nikomu się nałogiem nie szkodzi. Wstyd to jest jak się krzywdzi innych. Ale w Polsce jest taka tendencja że lepszy alkoholik który leje żonę i dzieciaki, żyje na garnuszku państwa i jeszcze kradnie, niż zadbany, pracujący ale ćpun. Bo przecież alkoholik to "swój człowiek", a narkoman to najgorsze ścierwo. Taka moralność w wydaniu polskim.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 35 / / 0
Lilia1 pisze:
Wstyd to jest jak się krzywdzi innych...
Ćpając krzywdzisz siebie i innych..
Uwaga! Użytkownik pointdexter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 723 / 16 / 0
pointdexter pisze:
Lilia1 pisze:
Wstyd to jest jak się krzywdzi innych...
Ćpając krzywdzisz siebie i innych..
Siebie samego nie wliczajmy bośmy wolni ludzie. A innych - niekoniecznie. Bardzo dużo zależy od sytuacji.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 35 / / 0
Uogólniam, fakt.
Uważam jednak, że ćpanie krzywdzi ćpuna i ludzi którzy go kochają.. to samo z innymi nałogami.
Ale luzik, wolność, jak mówisz, każdy ma prawo do swojego zdania. ;-)
  • 2429 / 584 / 155
Nie wstyd. Uzależnienie jest co prawda (niestety) tematem tabu, ale to choroba, a choroba nie jest powodem do wstydu.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5170 / 925 / 0
Mimo wszystko trochę przypał jak Ci na L4 wpierdalają kod choroby F19 a trzeba tam wrócić %-D
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 5886 / 1217 / 43
Wstyd.
Ja się tego wstydzę. Przez to nie wychodzę z domu i nie utrzymuje kontaktów z dalszą rodziną i sąsiadami.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.