Kurwik pisze: Mj jest mało szkodliwa, żadne zawały serca ani inne takie nie wchodzą w rachubę.
Masz jak widzę jeszcze stereotypowe spojrzenie na różne środki, to forum ci to zmieni. LSD jest o wiele mniej szkodliwe niż marihuana, właściwie fizyczna szkodliwośc kwasa w narkotycznych ilościach jest zerowa.
a co do lola z 20g to w sumie bylo by to możliwe gdyby baka byla w chuuuj słaba tylko pytanie: czy jak jestt mniej thc to mniej szkodzi na serce...
Gdyby trawa byla slaba to to 'badanie' czy jakkolwiek to mozna nazwac byloby bez sensu. Widzialem kiedys kolesia po 8g samemu (sic!) i jego glos mowil wyraznie, ze niedomaga, mial chrype jakby jego przelyk byl jednym wielkim rakiem. Chodzil w ta i z powrotem jak jakis pojeb i ciezko mi sobie wyobrazic co chlopak czul. Ja bym tez usnal, po 2g samemu nie zdolalbym sie podniesc po nastepna chmure.
Kurwik pisze: Palisz skręty z 0,1 g zioła? Ja tam wolę soczystsze.
Po dzisiejszym robię przerwę
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.