Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 884 / 30 / 0
Luzak pisze:
Pierwszy raz zażyłem go jako lek nasenny,ale po zazyciu 15mg zamiast snu przyszło mi podwójne widzenie i stan relaksu.
Bo zolpidem nie jest substancją, która powoduje zamulenie i zasypianie w dowolnym miejscu, możesz normalnie funkcjonować. Za to jak się położysz do ciepłego łóżka to praktycznie budzisz się natychmiast rano ;) Gigantyczna zaleta.
Luzak pisze:
Mi wystarczały dawki 3 x 5mg/doba.
Hm, ciekawe, bo zolpidem ma bardzo krótki czas półtrwania, czyli przez połowę dnia nie masz wcale zolpidemu we krwi ;)
Luzak pisze:
I przy takich dawkach wpływa pozytywnie i na pamięć i na koncentrację. Zresztą i przy większych dawkach czasami okazuje się poprawiać funkcjonowanie mózgu.
No cóż, to kolejny idealny przykład, aby uważać z lekami - na każdego teoretycznie dobrze zbadana substancja może zadziałać zgoła inaczej. U mnie jedna tabletka zolpidemu zapodana donosowo, bez tolerancji to totalne ogłupienie, pamiętam jak raz zdarzyło mi się zarzucić w szkole, przed sprawdzianem - nie napisałem prawie nic, nie byłem w stanie nawet naściemniać, w ogóle nie byłem w stanie ogarnąć sytuacji ;) Potem miałem wyrzuty, bo nie pamiętałem co napisałem na kartce, czy przypadkiem nie zrobiłem czegoś, hmm.. głupiego ;) Także poprawa koncentracji - oj nie, nie w moim przypadku.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Po przeczytaniu tego wątku chyba się skuszą na małe testy. :) Przeglądając jednak mp.pl widzę, że są spore różnice cenowe pomiędzy poszczególnymi preparatami. Który ze środków zawierających zolpidem będzie najlepszy do zastosowania rekreacyjnego? Z tego co czytam to są pewne rozbieżności na temat tej kwestii wśród użytkowników i nie wiem na co się zdecydować. :rolleyes:
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
kazdy lek ma po 10 mg zolpidemu, wiec to jest to samo. roznic sie mogą ze wzgledu na wypelniacze. nie bedzie problemu jak tablety bedziesz rozgryzal.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »
@Night Garden

jak Ty to waplikujesz? kruszysz i wciagasz przez nos uzywajac czegos zwinietego w rurke?
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Daimonion »
@NightGarden

Kiedy dorzucać Zolpidem w celu wzmocnienia kodeiny? Przed czy po zarzuceniu? Ile minut? A może w trakcie?
Ile dorzucić do powiedzmy 400 mg? I co to znaczy "KOSMOS" w opisie wzmacniania kodeiny zolpidemem - co to w ogóle robi? Tak bardzo wzmacnia fazę czy przesterowuje ją w psychodelicznym kierunku?
Uwaga! Użytkownik Daimonion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Serio? Ja kiedyś wciągnęłam nosem trzy takie tabletki, do tego jedną zjadłam, kodeiny wzięłam wtedy pewnie 400mg, do tego wiadomo zioło i byłam tylko strasznie zamotana od niego i po prostu na następny dzień nic nie pamiętałam. Kodeiny wcale nie wzmocnił, a rano byłam na siebie zła że az tyle tego poszło. Zolpidem widocznie bardzo indywidualnie działa, na mnie wielkiego wrażenia nie zrobił.
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Mam do was pytanie czy jak sie ma wyrobiona tolerancje na benzodiazepiny to automatycznie jest już wyrobiona tolerancja na Zolpidem bo jak wiadomo Zolpidem jest tylko częściowym agonistą receptorów benzodiazepinowych, i mam jeszcze takie pytanie czy ten zolpidem ma tylko działanie nasenne czy też rozluzniające i przeciwlękowe i ile trzeba wziaść, i czy sam zolpidem powoduje tolerancje, a jak tak to czy szybciej jak benzodiazepiny.
http://tomi001.prv.pl
  • 289 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: blind ghost »

Mam do was pytanie czy jak sie ma wyrobiona tolerancje na benzodiazepiny to automatycznie jest już wyrobiona tolerancja na Zolpidem bo jak wiadomo Zolpidem jest tylko częściowym agonistą receptorów benzodiazepinowych, i mam jeszcze takie pytanie czy ten zolpidem ma tylko działanie nasenne czy też rozluzniające i przeciwlękowe i ile trzeba wziaść, i czy sam zolpidem powoduje tolerancje, a jak tak to czy szybciej jak benzodiazepiny.
uzaleznia dosc szybko. co do dzialania nassennego. Jak sie nie polozysz to nedzies snil na jawie :) najlepiej z tego co pisal Night Gaiden pokrusz i w nos. z mojego doswiadczenia ywnika ze wchodzi po 2-3 min. rozluznienie,orzy wiekszych dawkach haluny. bastepnego dnia raczej nic nie jest, troche spokojniej sie czloqiek czuje :) uwazaj z dopijaniem alko bo amnezja murowana *no mozessz wpierdolisz calyu liste u bue beeduesz oanitac :scared: niefajnie
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
uzaleznia dosc szybko. co do dzialania nassennego. Jak sie nie polozysz to nedzies snil na jawie najlepiej z tego co pisal Night Gaiden pokrusz i w nos. z mojego doswiadczenia ywnika ze wchodzi po 2-3 min. rozluznienie,orzy wiekszych dawkach haluny. bastepnego dnia raczej nic nie jest, troche spokojniej sie czloqiek czuje uwazaj z dopijaniem alko bo amnezja murowana *no mozessz wpierdolisz calyu liste u bue beeduesz oanitac niefajnie
A nie napisałeś czy powoduje tolerancje i czy jak się ma już tolerancje na np clonazepam czy wtedy zolpidemu też trzeba więcej wziąśc, bo benzo pozbawiją marzeń sennych czy zolpidem też nich pozbawia, a ja słyszałem że zolpidem słabiej uzależnia nawet o tym mi lekarz powiedział.
http://tomi001.prv.pl
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
pol90 pisze:
uzaleznia dosc szybko. co do dzialania nassennego. Jak sie nie polozysz to nedzies snil na jawie najlepiej z tego co pisal Night Gaiden pokrusz i w nos. z mojego doswiadczenia ywnika ze wchodzi po 2-3 min. rozluznienie,orzy wiekszych dawkach haluny. bastepnego dnia raczej nic nie jest, troche spokojniej sie czloqiek czuje uwazaj z dopijaniem alko bo amnezja murowana *no mozessz wpierdolisz calyu liste u bue beeduesz oanitac niefajnie
A nie napisałeś czy powoduje tolerancje i czy jak się ma już tolerancje na np clonazepam czy wtedy zolpidemu też trzeba więcej wziąśc, bo benzo pozbawiją marzeń sennych czy zolpidem też nich pozbawia, a ja słyszałem że zolpidem słabiej uzależnia nawet o tym mi lekarz powiedział.
Tak, zachodzi tolerancja krzyżowa między klonazepamem a zolpidemem. Będzie na Ciebie słabiej działał. Zolpidem nie pozbawia marzeń sennych a sny stają się bardzo kolorowe :) Uzależnia oczywiście słabiej od benzo ale nie należy przesadzać z częstością używania.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.