Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
1400.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 917 / 235 / 0
Jak alkoholicy dostają na chorobę alkoholową, np.moj kolega ,chodzi na mitingi, dostaje jakieś leki, i załapał się na najniższą rente, wiele zależy od psychiatry który Cię prowadzi. Na methadonie, jeśli do tego masz depresję, fobie która nie pozwala wyjść z domu, lęki przed kontaktami z ludźmi, i leczysz się psychiatrycznie masz na to wszystko papiery, leczysz się tak z dwa lata, nie możesz podjąć pracy z powodu choroby to myślę że jak najbardziej renta się należy.
  • 66 / 13 / 0
To co tu przeczytałem rozjebało mi czaszkę. Byłem kiedyś na dołku z typem co mówił mi że ma 700zł renty za alkoholizm właśnie, podobno był w psychiatryku i pisał natarczywie miłosne SMSy do kogoś tam... Telefon w psychiatryku można mieć także dziwna sprawa.
  • 917 / 235 / 0
Sam się zastanawiam czy by nie postarać się o rentę. Prowadzę działalność samego zusu 2tysie, Wypadałoby zarobić chociaż z 4tysie, to jest 6 więc obrotu trzeba mieć 12 tysięcy, i jeszcze trzeba kupić asortyment bo nikt nie daje w komis. Naprawdę łatwo nie jest, jedyny plus tego całego samozatrudnienia jest to że nie masz szefa nad głową, pracujesz jak lubisz. Wielu moich znajomych to renciści którzy dorabiają, każdy chętnie przyjmie rencistę bo nie musi składek płacić za niego. A żeby być młodym i dostać rentę jak Ci nic nie dolega to tylko psychiatra.
  • 1327 / 336 / 12
23 lutego 2024Verbalhologram pisze:
1400.
Noo i jak dla mnie git

Tez bym wolał tyle dostawać zamiast jebac jak czarnuch
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 429 / 35 / 0
23 lutego 2024junkiexl pisze:
Sam się zastanawiam czy by nie postarać się o rentę. Prowadzę działalność samego zusu 2tysie, Wypadałoby zarobić chociaż z 4tysie, to jest 6 więc obrotu trzeba mieć 12 tysięcy, i jeszcze trzeba kupić asortyment bo nikt nie daje w komis. Naprawdę łatwo nie jest, jedyny plus tego całego samozatrudnienia jest to że nie masz szefa nad głową, pracujesz jak lubisz. Wielu moich znajomych to renciści którzy dorabiają, każdy chętnie przyjmie rencistę bo nie musi składek płacić za niego. A żeby być młodym i dostać rentę jak Ci nic nie dolega to tylko psychiatra.
To jest prawda. Prowadząc działalność trzeba zarobić na siebie, pracowników i podatki. Kraj się nie pierdoli i kosi ile tylko może. A nie polecam robić na działalnosci i komuś usługi świadczyć. Kasa leci przez palce, zysku z tego zero i cieszy się ten kto płaci bo przyjebał na fakturze.
  • 2939 / 243 / 0
Wystarczy załatwić sobie orzeczenie o stopniu niepełnosprawności (umiarkowany, na lekki raczej nic się nie wyrwie), następnie złożyć papiery do ZUS-u o rentę socjalną i czekać na komisję. Dają rok lub więcej, często jest zaznaczona przy tym "całkowita niezdolność do pracy". I warto o tym pamiętać, gdzieś na lewo można dorobić, ale chyba nawet umowa o dzieło odpada w takim przypadku. I co najlepsze, kiedyś tej renty było 1500zł, teraz to mają zrównać z minimalną krajową i na rękę będzie 3500zł za całkowitą niezdolność do pracy, a za częściową jest chyba 75% tej kwoty.
  • 2971 / 1601 / 35
Renta z powodu całkowitej niezdolności do pracy wynosi 1906zl brutto ale będą zmiany. Najwięcej wyciagniecie jak macie jakieś papiery od psychiatry. Na płuca gdy siadają to mniej.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3245 / 617 / 0
Nie wyobrażam sobie mieć powyżej 3 kolaka na rękę, ja mam 1400 z jakąś końcówką i dla mnie to i tak jakbym złapał pana boga za nogi. I nic sobie nie załatwiałem lewych papierów za dolę w kopercie dla lekarzy.
Poza tym świadczenia nie dostanie się za leczenie nałogu. Tylko właśnie powikłania medyczne, i trzeba się leczyć, na coś co się dzieje naprawdę, symulacja w psychiatrii nie przejdzie raczej.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5790 / 1186 / 43
Ja to rozumiem,
Ty jesteś chory.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.