...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 104 / 6 / 0
Na ciągu dietę miałem nie najgorszą, na początku miałem słaby apetyt ale pod koniec ciągu to nawet lepiej się odżywiałem niż bez fety bo chciało mi się przygotować zdrowy posiłek i jadłem przynajmniej 3 posiłki dziennie. Doszło do tego że pod koniec ciągu nawet przytyłem 3 kg, a nie cały tydzień pod odstawieniu moja waga wróciła do tej sprzed ciągu. Podobnie było ze snem na początku spałem co drugą noc, a pod koniec ciągu jedna noc 3-4h kolejna 8h i tak w kółko. Fete brałem raczej do pracy niż żeby się ućpać, starałem się jej nie spożywać po 19. Tolerancje też miałem chyba nie najgorszą bo zaczynałem od ok 0,2g dziennie a skończyłem na 1,5g a towar prawie zawsze podobny z jednego źródła. tramadol na początku brałem w dawkach 0,1g-1g ale już po dwóch tygodniach czułem że w większych dawkach mnie zamula więc jadłem tylko 0,1-0,6 g właściwie tylko po to by uniknąć objawów odstawienia. Przez 5 miesięcy ciągu miałem jakieś 30 dni wolnych od fety ale ostatnie 2 tygodnie kiedy już nie jadłem tramadolu leciałem już ostro na fecie dzień w dzień. Teraz jak odstawiłem to faktycznie dużo jadłem słodyczy bo miałem na to mocne ciśnienie, ale oprócz tego w miarę starałem się jeść. Ruszać mi się za bardzo nie chciało ale fakt że mam kilkuletnie dziecko chcąc nie chcąc mnie do tego zmusza :) więc tez jakiś jest. Piątek sobota i niedziela były ciężkie jeżeli chodzi o ruch dzisiaj jest już zdecydowanie lepiej poranek był tylko ciężki.
  • 4 / 1 / 0
Kurkaaaa mnie też to czeka xddddd chociaz ja amfie teraz 4 miechy spie normalnie po usypiaczach zależy co akurat jest pod ręką ale z biegiem lat po kresce hahahha mam ogromne smaki na jedzenie kreska i od razu jem :) i już chyba z 3 lata temu co wracałem do ciagow to gruby się robie hahah zamiast schudnąć a chciałbym z brzucha :) pozdro nochale
  • 967 / 242 / 0
25 kwietnia 2022kermen88 pisze:
24 kwietnia 2022ZleSpiaca pisze:
Doradzanie benzo moim zdaniem jest jednym z głupszych pomysłów. Można się wpierdolic z deszczu pod rynnę. Jeśli brać benzo to tylko i wyłącznie awaryjnie.
oczywiscie nie chodzilo mi o wpierdalanie dziennie pare razy benzo ale pomaga strasznie w bardzo zle dni szczegolnie na poczatku
Nie róbcie tak.. Nie bądźcie jak ten typ.
To tak nie działa.Sami się zastanówcie - czy człowiek który znajduje się w ciągu amfetaminowym nad którym nie panuje zapanuje nad benzodiazepaminami ?
Przypuszczam że nie sądzę.
Kontrolowane tango z władimirem władimirowiczem jest naprawdę dość łatwym tańcem, tak samo jak kontrolowane lądowanie - przynajmniej powrównując
to z wieloma innymi substancjami psychoaktywnymi. Jeśli ktoś sobie nie radzi z sufrowaniem na lawinie to w benzobagnie szybko zabulgocze i pójdzie na dno.
  • 672 / 304 / 0
Witam
Ja odstawiłem tydzień temu alkohol, zaszyłem się :)
Teraz odstawiam stopniowo amfe po ponad rocznym ciągu. Brałem ostatnie miesiące 1-1.5 g na dobę codziennie. Kolejne moje podejście do odstawienia. Ostatnio wytrzymałem 2 tygodnie bez amfy. Po kilku dniach detoksu myślałem że już po wszystkim.. niestety po 2 tygodniach dopiero zaczął się horror u mnie. Myślałem że się przekręcę. Pomimo iż biorę od 12 lat leki na depresje, lęki itp., dopadły mnie straszne paranoje, strach, lęk, bezdech senny, raz radość, raz płacz. I poddałem się. Być może za szybko odstawiłem wtedy bo z 1.5 g do zera z dnia na dzień. Teraz odstawiam stopniowo od tygodnia jestem na dawce 0.5 g. Mam Relanium ale trochę się boję tego brać bo jestem podatny na uzależnienia.
Mam na imię Krzysiek 36 lat, jestem alkoholikiem i narkomanem :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.