Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 357 / 47 / 0
Najprościej będzie jak zadzwonisz do ambasady Turcji, jak kolega radził i nie kryj po stanikach to po pierwsze.
Przedzwoń. A jeśli to illegal to ja bym przygotował receptę, zgrywał głupka w razie kontroli.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 135 / 21 / 0
No nie będę brała żeby problemów nie narobić , powiem na miejscu w szpitalu jaka sytuacja i może tam mi dadzą 😃
No bo co? No bo mogę
  • 51 / 21 / 0
Zaszywanie w stanikach itp to proszenie się o przypał, uniemożliwia późniejsze negocjacje że to przecież legal albo że nie wiedziałaś.

Ja bym zrobił tak jak mój kolega, w ogóle bez problemu jeden-dwa blistry do kosmetyczki i w razie minimalnej szansy jakichkolwiek pytań to mówisz, że masz lęk przed lotami samolotem i to od lekarza kiedyś dawno dostałaś i nawet nie wiesz co to, ale pomaga.
  • 135 / 21 / 0
No okej w Polsce to przejdzie tyle ze jak w Turcji ? Bo jest napis alpra (zomiren )
No bo co? No bo mogę
  • 135 / 21 / 0
Jak myślisz ??
No bo co? No bo mogę
  • 135 / 21 / 0
Moja doktor wystawiła mi zaświadczenie ze przyjmuje aplre itp ale w języku polskim , a ja nie chce dodatkowego stresu jeszcze w Turcji wiec myślałam żeby gdzieś to wsadzić nawet te 5 tabletek
No bo co? No bo mogę
  • 357 / 47 / 0
Nie chowaj tego nigdzie, z tego mogą powstać większe problemy. Włóż do tej torby i tak jak pisałem wyżej.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 135 / 21 / 0
Zadzwonię do tej ambasady i tyle , tylko ona wystawiła mi zaświadczenie w pl a nie angielskim
No bo co? No bo mogę
  • 51 / 21 / 0
Tak jak pisałem wyżej, według mnie trochę przesadzasz, szansa że ktoś Cię złapie na posiadaniu detalicznej i leczniczej ilości benzo jest minimalna. Ty masz to legalnie dodatkowo (potwierdzone kwitem), więc w ogóle bym się tym nie przejmował. Oczywiście nie trzymałbym tego na wierzchu żeby nie dawać komuś powodu do zaczepki, ale 95% szansy że nikt nawet nie zwróci na to uwagi.
  • 687 / 149 / 2
Jak znajdą tabletki gdzieś zaszyte to afera murowana- wtedy dokładnie przeszukają i sprawdzą wszystko, przesłuchają i rozliczą za przemyt. Ja bym rozpakował te kilka tabletek i wsypał do fiolki z etykietą innego leku.
Miłość jest jak opium...
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.