Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 357 / 47 / 0
Najprościej będzie jak zadzwonisz do ambasady Turcji, jak kolega radził i nie kryj po stanikach to po pierwsze.
Przedzwoń. A jeśli to illegal to ja bym przygotował receptę, zgrywał głupka w razie kontroli.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 135 / 21 / 0
No nie będę brała żeby problemów nie narobić , powiem na miejscu w szpitalu jaka sytuacja i może tam mi dadzą 😃
No bo co? No bo mogę
  • 51 / 21 / 0
Zaszywanie w stanikach itp to proszenie się o przypał, uniemożliwia późniejsze negocjacje że to przecież legal albo że nie wiedziałaś.

Ja bym zrobił tak jak mój kolega, w ogóle bez problemu jeden-dwa blistry do kosmetyczki i w razie minimalnej szansy jakichkolwiek pytań to mówisz, że masz lęk przed lotami samolotem i to od lekarza kiedyś dawno dostałaś i nawet nie wiesz co to, ale pomaga.
  • 135 / 21 / 0
No okej w Polsce to przejdzie tyle ze jak w Turcji ? Bo jest napis alpra (zomiren )
No bo co? No bo mogę
  • 135 / 21 / 0
Jak myślisz ??
No bo co? No bo mogę
  • 135 / 21 / 0
Moja doktor wystawiła mi zaświadczenie ze przyjmuje aplre itp ale w języku polskim , a ja nie chce dodatkowego stresu jeszcze w Turcji wiec myślałam żeby gdzieś to wsadzić nawet te 5 tabletek
No bo co? No bo mogę
  • 357 / 47 / 0
Nie chowaj tego nigdzie, z tego mogą powstać większe problemy. Włóż do tej torby i tak jak pisałem wyżej.
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 135 / 21 / 0
Zadzwonię do tej ambasady i tyle , tylko ona wystawiła mi zaświadczenie w pl a nie angielskim
No bo co? No bo mogę
  • 51 / 21 / 0
Tak jak pisałem wyżej, według mnie trochę przesadzasz, szansa że ktoś Cię złapie na posiadaniu detalicznej i leczniczej ilości benzo jest minimalna. Ty masz to legalnie dodatkowo (potwierdzone kwitem), więc w ogóle bym się tym nie przejmował. Oczywiście nie trzymałbym tego na wierzchu żeby nie dawać komuś powodu do zaczepki, ale 95% szansy że nikt nawet nie zwróci na to uwagi.
  • 687 / 149 / 2
Jak znajdą tabletki gdzieś zaszyte to afera murowana- wtedy dokładnie przeszukają i sprawdzą wszystko, przesłuchają i rozliczą za przemyt. Ja bym rozpakował te kilka tabletek i wsypał do fiolki z etykietą innego leku.
Miłość jest jak opium...
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.