Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 880 / 363 / 6
Za dużo wody. Jak będzie się również za długo wyciągać, tak że potem roślinka załamuje się pod własnym ciężarem to znaczy że za mało słoneczka ma.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 12464 / 2423 / 0
Jak zaczynają śmierdzieć, to są do wyrzucenia. Możesz próbować je "wycisnąć" (nacinając / nadgryzając skorupkę), ale raczej nic z tego nie wyjdzie. Jak już wsadzi się kiełek w ziemię, ta musi być cały czas lekko wilgotna. Najlepiej spryskiwać co jakieś czas. Jak tylko wyjdą z ziemi, to dobrą opcją na outdoorze są takie plastikowe doniczki 1-2 L. Znakomita bariera przed ślimakami, wyższa wilgotność i ochrona przed gradem (a przynajmniej zwiększa szanse na przetrwanie - w zeszłym sezonie wybił mi wszystko, poza jedną i musiałem restartować uprawę)

Też myślę, że nadmiar wody po tym, jak skorupka odpowiednio napęcznieje może być zagrożeniem. Człowiek uczy się na błędach.

Miałem raptem kilka automatów i wydaje mi się, że były nieco większe od sezonów. Czy skorupka była grubsza, tego nie pamiętam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.