Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam, dostałem od psychiatry 10mg escitalopramu oraz mirtazapine 30mg. Głównie na depresje i lęki. Po 2 tygodniach były widoczne już pierwsze efekty. Po 3 tygodniu brania byłem wręcz zaskoczony efektem działania: większą pewność siebie, swoboda wypowiedzi, brak fobi społecznej ogólnie lepsze samopoczucie aż miało się chęć coś porobić wyjść na rower a nie zamulać bezczynnie. Z efektów ubocznych mogę zaliczyć jedynie zmniejszone libido ale nie przeszkadza mi to jakoś ogólnie). Po miesiącu brania przyszła pora na kolejną wizyte, na pierwszej zapomniałem powiedzieć jeszcze o swoich zaburzeniach obsesyjnno kompulsyjnych więc lekarz dorzucił kolejne 10mg esci. Więc łykałem z rana dodatkowa tabletę i tak po 4 dniach od zwiększenia dawki po południu pojawił się u mnie stan podgorączkowy. Wieczorem była już normalna gorączka 38°(w łóżku pociłem się jak świnia). No dobra pomyślałem, że mogłem gdzieś coś złapać, się przeziębić. I tak trwała u mnie przez kolejnych 5 dni aż w końcu postanowiłem się do niego wybrać. Powiedział że mają tak działać, że leki mają motywować do działania aby nie siedzieć bezczynnie stąd może pojawić się pobudzenie i goraczka. (Myślałem, że wystąpił u mnie zespół serotoninowy). Myślałem że będzie kazał mi wrócić do poprzedniej dawki bo naprawdę było ok. A gościu w zamian esci przepisał mi wenlafaksynę 75mg. Czy to dobry miks skoro początkowa dawka była ok czy dalej bym się męczył z tą gorączka? Oraz czy taka wysoka ilość mirty nie jest zbyt duża? Na początku po zażyciu pierwszej tabsy spalem jak niemowlę i ciężko było mi dość do siebie po przebudzeniu więc brałem tylko połowę przez 2 tyg.
  • 336 / 68 / 0
@Kwazimodos mix jest dobry, mi w esci brakowalo napędu zwlaszcza przy wiekszych dawkach, ale skoro ty dobrze sie ruszales na 10 mg, to tak zostan na tym 10, i zbieraj sobie zapasy esci i wenli, wrazie czego jak samo esci przestanie dzialac dorzucisz wenle, ja bym tak zrobil.
Goraczki nigdy po esci nie mialem moze faktycznie sie przeziebiles. Pocenie owszem moze byc, zwlaszcza przy takich upalach.
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
@HardCracks mam jeszcze receptę na 5 opakowań esci, jadę teraz na wenli 75, póki co słabo ale może się rozkreci
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.