Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 12885 / 2513 / 0
Wystarczy tekst - napisany własnymi słowami. Zawrzyj tam info o lekach i ilości. Zdziwiłbym się, gdyby ktoś w ogóle o to pytał.
  • 36 / 1 / 0
Rozumiem że tekst ma być napisany po angielsku przez lekarza psychiatrę i być podbity jego pieczątką ? Czy wystarczy że sam napiszę? Znając lekarza gdy on to napisze na pewno nie zgodzi się napisać mi więcej opakowań benzo niż dwa opakowania. Chciałbym zabrać ze sobą przynajmniej 6z 10 opakowań relanium i alpry.
17.08.2020 / scalono - DelicSajko
Jeszcze jedno pytanie. Leki trzymać w bagażu podręcznym czy rejestrowanym (do luku bagażowego) ? Na stronie internetowej przewoźnika pisze żeby w podręcznym.
  • 12885 / 2513 / 0
Lekarz tylko podpisuje i przybija pieczęć.
Ja woziłem w walizce, a w podręcznym tylko tyle, co na drogę.
  • 36 / 1 / 0
Mam napisane zaświadczenie po polsku i receptę na kilka paczek benzo, więcej niż dwie. Tylko teraz nasuwa się takie pytanie , zaświadczenie i recepte trzymać przy sobie w kieszeni czy włożyć do torby rejestrowanej? Przy kontroli wiadomo że wszystko trzeba wyłożyć na taśmę, więc odrazu przejrzą dokumenty i beda wiedzieli co przewożę? Czy
  • 12885 / 2513 / 0
Nie ma znaczenia, gdzie będziesz trzymał dokumenty : ) Byle byś nie zgubił.
Po co Ci zaświadczenie po polsku? Liczysz, że w razie problemów trafisz na celników mówiących po polsku?
  • 36 / 1 / 0
Zaświadczenie z nazwą leków i dawkowaniem oraz moimi danymi osobowymi. Mówiłem mu żeby po angielsku napisał, to on że nie,on wie lepiej. Zaświadczenie już miał takie gotowe tylko wypełnił długopisem wybrane pola. W sumie mając to zaświadczenie i receptę ,opakowania w oryginalnym opakowaniu nigdy nie otwierane to niby czemu mieliby się czepić i mi zabrać. Leki nie ćpam. Można w bagażu podręcznym trzymać ze 2 opakowania całe nieotwierane a resztę w nierejestrowanym? Ksero recepty bym miało i w podrecznym i rejestrowanym, tak samo zaświadczenie,ksero w bagażu a oryginał w podrecznym. Przecież gdyby mi zabrali leki to chyba bym się wrócił do Polski bo bez nich niedalbym rady.

============================================================================

Miałbym w sumie 3 opakowania paroxetyny i 6 opakowań alprazolamu.

Scalono. Nepenthee
  • 12885 / 2513 / 0
Niepotrzebnie się stresujesz. Mogłeś sam napisać i dać do podpisu, ale trudno : )
Zobaczysz, że nikt się nie zainteresuje tymi lekami.
  • 36 / 1 / 0
To jeszcze jedno pytanie mam. Czy data wystawienia takiego zaświadczenia ma jakieś znaczenie? 18 sierpnia mam wystawione zaświadczenia a wyjazd planuje w połowie września.
  • 12885 / 2513 / 0
Nie wydaje mi się. Gdyby to było pół roku, to może by się czepiali.
  • 84 / 12 / 0
Ja tam wozilem z DM jakies rc benzo nigdy problemow nie bylo co do orginalnych leków zapomnij zeby o co kolwiek pytali komu sie chce pytac skad masz apteczny lek ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.