Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 217 / 117 / 0
Czyli jesteś z dziewczyną 3 lata i wciąż nie pierdzicie przy sobie, śmiejąc się i komentując poszczególne bąki....? Założę się, że jak idziesz do łazienki się wypierdzieć, ona puszcza soczystego bonczursa w kanapie, a potem zaprzecza, że o co cho, jakie pierdzenie typie

Żeby nie było offtopu, to ostatnio znalazłem na chodniku blaszkę pastylek Ulgix na wzdęcia, ale jeszcze ich nie brałem, w każdym razie mozesz poszukać opinii
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 1 / 0
Zle mnie zrozumiałeś kolego. Nie wstrzymujemy się z niczym. Przecież to by było chore xD tez myślałem o tym ulgixie. Dziś na przykład mam tak ze mam ta Holenderkę i zajaralbym sobie ale jakoś tak się boje mając to dziwne uczucie we flakach. Nic mnie nie boli, na klopie byłem, ale jak bym zapalił to boje się ze znowu miałbym to uczucie pełności, wzdęcie i przeczucie ze mi zaraz coś pęknie w brzuchu
  • 8103 / 915 / 0
Mi się wydaje, że się nażerasz na gastro a później masz wzdęcia.Musisz częściej srać i zrzucać balast
:zombie: .Powinno pomóc.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 16 / 1 / 0
Powiem Wam tak, pisaliśmy tutaj o tym w sobotę, nic nie jarałem a w niedzielę mnie znów to złapało mimo to. Zaparcia, uczucie pełności itp. Dziewczyna dała mi siemię lniane i inne rzeczy, które pogonią na kibel. No i udało się ale nie będę wchodzić w szzegóły. Co do jarania mj - wstrzymam się na tydzień, dwa, jeśli sytuacja będzie się powtarzać to chyba mj nie jest dla mnie, nie wiem co wtedy ze sobą zrobię :( Ale zdrowie ważniejsze. Mam 24 lata i żeby mieć już problemy z jelitami albo wątrobą? Podziękuję :(
  • 967 / 255 / 0
@cinekkk7
Pogoniło cię bez mj ?
Słuchaj , idź do gastrologa i porób badania bo takie reakcje nie wróżą nic dobrego i to szczególnie u tak młodego człowieka. Ja w Twoim wieku mogłem zjeść tablicę rejestracyjną i bym tylko po niej lekko beknął.
Tak jak też pisał @Satif skoro preparaty bogate w błonnik Ci pomagają czas się
zająć odpowiednią dietą.
  • 1522 / 73 / 0
@cinekkk7
To nie przez mj.

Równie dobrze możesz mieć drażliwe jelito tzw IBS. Objawia się pod dwiema postaciami, sraczkogenną lub zaparciogenną.

Nie ma co panikować, mówiłem żebyś przeanalizował co w siebie wrzucasz i zmienił to na lepsze, włącz błonnik i ocet jabłkowy do diety, jedz w odpowiednich godzinach, możesz wypróbować tzw. okienko żywieniowe, dobry sposób na regulację procesów trawiennych.

Większość ludzi żre gówno i nawet nie wie jak i ile jeść, a później wpierdalają tony tabletek które tylko spowalniają to, co nie uniknione.
tekst powyżej =/= prawda
  • 16 / 1 / 0
Dobra. Panowie. Przekonaliście mnie. Pora wziąć się za siebie i za to co jem. Choć nie jem zbytnio nie zdrowo postaram się jeść lepiej. Póki co od niedzieli jest spokój. Mam taka ochotę na jointa ale się boje :D poczekam jeszcze z tydzień. Ale mam ostatnie pytanie. Brałem piguły 4 razy w życiu. Ostatni raz dwa tygodnie temu na biwaku. Jednego wieczoru 2 (ponoć 250mg MDMA) i drugiego jedna popijana alkoholem aż mi się pierwszy razie życiu film urwał. Ostatni tydzień nie chciało mi się żyć, stwierdziłem ze piksy jednak nie dla mnie. Ale nie o tym. Po tym krótkim dwudniowym maratonie wypłukania się z serotoniny miałem takie rozwolnienie ze szok. Rozwolnienie, małe mdłości (ale nie zwracałem) no i ogólnie złe samopoczucie. Czy to wszystko może być spowodowane również tym? Może po prostu moje flaki potrzebują trochę czasu na regenerację? Co o tym myślicie?
  • 967 / 255 / 0
@cinekkk7
Generalnie może bo serotonina ma bardzo duże znaczenie w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego.Bodajże receptor 5HTA5 mocno kontroluje perystaltykę jelit.
Ja bym na twoim miejscu uważał także z alkoholem.Z własnego doświadczenia , kiedy jeszcze
piłem alkohol i zdarzyło mi się przesadzić , lub czasem nawet przy w miarę normalnych ilościach ale osłabionym /nadwyrężonym przewodzie pokarmowym właśnie alkohol powodował u mnie falę okrutnych i bolesnych wzdęć i musiałem się choćby częściowo ratować garściami Espumisanu.
  • 16 / 1 / 0
Nie lubię alkoholu. Pije okazyjnie. Właściwie to jedyne mj mi pasuje i to bardzo. Nie chce się po niej źle czuć, to jedyna używka jaka akceptuje i po której nie jest mi samego siebie żal. Od wczoraj jem produkty bogate w błonnik, dużo owoców i ciemne pieczywo. Zobaczymy co z tego będzie. Na razie czuje się dobrze. Planuje w sobotę sobie zajarac bo koleżanka z dziewczyna robią ciastka z ziołem. Zobaczymy co będzie. Mam nadzieje, ze mi to minie :(
  • 967 / 255 / 0
@cinekkk7
A właśnie - zrezygnuj z pieczywa, chocby eksperymentalnie.
Tak ze dwa tygodnie zamiast pieczywa - nawet ciemnego pojedz sobie te okrągłe wafle ryżowe czy kukurydziane.
Czy ty sprawdzałeś się pod kontem nietolerancji pokarmowej glutenu ? I niekoniecznie mówię o celiakli.Taka nietolerancja często się objawia właśnie wzdęciami często bolesnymi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.