Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 9739 / 1928 / 2
30 kwietnia 2020ukemi pisze:
Jeśli masz problem z Rx to bierz benzo np etizolam jeśli znasz sprawdzone źródło.
Żeby całkiem spierdolic efekty leczenia i nadziac sie na całą game uboków ?
Fajna rada.

Zastanawiam sie czy nie zamknac tego tematu postem
leczysz sie to lecz, cpasz to cpaj.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 198 / 7 / 0
Benzo nie tykam bo to jedyna grupa substancji która by mnie zmiotła z planszy. Z resztą nie widzę żadnego potencjału rekreacyjnego w tej grupie substancji ;-)
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 143 / 23 / 0
Tak jak ludzie na gorze napisali, nie popelniaj tego bledu co ja i nie zamieniaj jednej substancji na druga bo to chuja da
Nie ma że za mocno %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.