Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 144 / 8 / 0
To wszystko dzieje się u znajomego. Na początku szło ok, ale później jego matka mówiła że coś kombinujemy. Teraz puszcza głośno muzykę i udaje, że robi coś na korytarzu, a ja lecę dalej z growboxem :D Ogólnie jest masa pierdolenia, chcemy żeby było wszystko super szczelnie. Mogłem kupić namiot z Allegro i mieć wyjebongo [emoji23]
  • 12617 / 2439 / 0
Z matką węszącą (nie świadomą tego, co się dzieje) może być różnie. Zdecydowanie lepiej, gdyby była wtajemniczona w sprawę, bo to w końcu u niej. Zaskoczona znaleziskiem może spanikować i wyrzucić.
  • 509 / 25 / 0
Oby wam matka całego materiału nie wyjarala %-D

250W to nie będzie za mało?
Jakie są wachania temperatury w tym boxie/szafie(?) max/min?Jaka wilgotność?
  • 144 / 8 / 0
Jego mamie nie podoba się, że za zezwoleniem kolegi przychodziłem i działałem kiedy go nie było. Teraz jest już spokojna. I tak zanim wejdzie się do pomieszczenia trzeba mieć klucz do kłódki i sam growbox jest zamykany. Jego żona wie o tym wszystkim także pełen luz :D
Wilgotność powietrza ok. 50%, bez lampy 24°C - 28°C, wentylatory będą miały zadanie
  • 144 / 8 / 0
Dzisiaj darła japę, że handlujemy prochem xDD Słyszała jak opowiadałem koledze o Odkurzaczach (crack)
Drzwiczki zamontowane, wiatraki i będzie prawdziwa fotorelacja [emoji9]
  • 144 / 8 / 0
Mama kolegi już wie, wystarczyło jej powiedzieć i zapewnić o bezpieczeństwie. Dzisiaj włożyłem pestki na ręcznik. 27.08 w końcu doczekaliście się :D
  • 12617 / 2439 / 0
Bardzo dobrze, że wie. Powodzenia i czekam na pierwsze fotki : )
Teraz widzę opakowanie z napisem "Strain Hunters" - widziałem kilka odcinków ich poszukiwań różnych land race'ów - fajną mają pracę...
Czy 1 lampa 250 W wystarczy na 6 krzaków? (nie znam się na tym, ale często czytam na necie i przewijają się lampy 600 W)
Ilu litrowe donice będziesz stosował?
  • 144 / 8 / 0
250 może być mało, ale ryzyk fizyk, myślę że 32k lm starczy. Donice to 15l. Będę zadowolony jeśli cokolwiek mi wyjdzie, ewentualnie zamówię 400W, jeśli ta będzie nieodpowiednia
jezus_chytrus pisze:
Bardzo dobrze, że wie. Powodzenia i czekam na pierwsze fotki : )
Teraz widzę opakowanie z napisem "Strain Hunters" - widziałem kilka odcinków ich poszukiwań różnych land race'ów - fajną mają pracę...
Czy 1 lampa 250 W wystarczy na 6 krzaków? (nie znam się na tym, ale często czytam na necie i przewijają się lampy 600 W)
Ilu litrowe donice będziesz stosował?
  • 12617 / 2439 / 0
Nie znam się na oświetleniu kompletnie, bo zwyczajnie nie miałem do czynienia z indorem.
Na jednym filmie o obróbce zbioru gość mówił, że zmienił lampy na jakieś inne, które spowodowały mniejsze zużycie energii, a plony zaczął zbierać większe. Chodziło o jakieś podwójne żarówki, ale nie pamiętam szczegółów.

15 L to aż nadto, ale jeśli 6 sztuk wejdzie do namiotu, to zawsze lepiej mieć nadwyżkę ziemi.
Polecam zainteresować się wpuszczeniem grzyba do ziemi - czyli mikoryza. Jeśli nie wiesz, co to jest, to w skrócie polega na symbiozie owego z rośliną (a konkretnie jej korzeniami).
Dzięki niemu rozrastają się o wiele bardziej, niż bez.
Zapomniałem w pośpiechu zrobić zdjęcie bryły korzeniowej krzaka, którego ostatnio ściąłem - była mega rozwinięta (donica 12 L była praktycznie wypełniona). Stosowałem pałeczki nawozowe z mikoryzą, ale lepiej wybrać coś innego (samego grzyba).
Większa bryła korzeniowa = lepszy krzak.

Powodzenia - liczę na w miarę regularne relacje : )
  • 144 / 8 / 0
Dzisiaj Critical jako jedyny 24h po włożeniu na ręcznik puścił. Czy filc nadaje się do uszczelnienia growboxa?
DSC_0212.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.