Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 266 / 30 / 0
Do Cannabis Social Clubów mogą zapisać się tylko obywatele i rezydenci, którzy maja maltański dowód osobisty, płaci się składkę członkowską i jest się na liście takiego clubu, maksymalny zakup to 7g na dobę i 50g na miesiąc. W klubach oraz miejscach publicznych nie można palić. Podobno mają być ścisłe kontrole i mają dobrze sprawdzać takie miejsca i surowo karać za sprzedaż turystom. Nie wiem jak to będzie wyglądać w praniu. Jeśli chodzi o posiadanie przez turystów oraz palenie w miejscach publicznych jedyną przewidzianą karą jest grzywna w wysokości 50-100 euro, w żadnym wypadku (poza dilerką i jakimiś dużymi ilośćiami) nie jest przewidziana kara aresztu, sprawa sądowa itp.
Także jeśli ktoś nie ma oporów żeby podbić do lokalsów i zapytać myślę bez problemów ogarnie. Jak poświęci się czas na zwiedzenia Malty również poprzez spacer to snując się tak przez cały dzień masz 100% szans że wyczujesz gdzieś palone zioło, raczej więcej niż raz.
  • 76 / 13 / 0
Re: Malta
Nieprzeczytany post autor: TooMuchSmoke »
A ja akurat na Malcie trafiłem na największa wyjebke ever. Chujowe zioło i zdecydowanie za mało, na szczęście tylko 30 ojro…
  • 1 / / 0
Gdzie najlepiej na malcie w paceville szukać MDMA lub ecstasy?
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2025 przez Makfran2, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.