22 września 2018kaneshiro pisze: Na etykiecie żadnych gównien typu E-12345.
Zanim zaczniesz coś takiego pisać to sprawdź najpierw chociaż na Wikipedii co oznacza dany skrót Exxx
----
Piję czasem niebieskie Oshee dla smaku, ale nie łudzę się, że mi to dostarczy składników jak jedzenie. Głównie z braku czasu to kupuję, ale jak mam czas i ochotę to wolę sobie robić koktajle owocowo-warzywne w blenderze.
24 września 2018eth0 pisze:LOL, wiesz że takie gówno jak E300 to kwas askorbinowy zwany potocznie witaminą C?22 września 2018kaneshiro pisze: Na etykiecie żadnych gównien typu E-12345.
Zanim zaczniesz coś takiego pisać to sprawdź najpierw chociaż na Wikipedii co oznacza dany skrót Exxx
----
Piję czasem niebieskie Oshee dla smaku, ale nie łudzę się, że mi to dostarczy składników jak jedzenie. Głównie z braku czasu to kupuję, ale jak mam czas i ochotę to wolę sobie robić koktajle owocowo-warzywne w blenderze.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
E 300 - Kwas askorbinowy
Syntetycznie wytwarzana substancja z aktywną witaminą C. Stosowany jako przeciwutleniacz, stabilizator barwy i składnik wzbogacający. Ze względów technologicznych coraz częściej stosowany w przemyśle spożywczym. Przy ciągłym przedawkowywaniu (kilka gram dziennie) może przyczyniać się do powstawania kamieni moczowych w nerkach i pęcherzu. Hamuje niepożądane tworzenie się nitrozoamin podczas intensywnego ogrzewania (np. smażenia) wędlin z mięsa peklowanego. Uważany za nieszkodliwy.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.