Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Nie bupra z bunorfinu niema prawa "odparować". Osobiście sam miałem buprę wypisywaną jak odstawiałem morfine. Bardzo polecam bo naprawdę pomogła mi wyjść z opio nałogu. Co do recepty i dostępności leku nigdy w aptece nie było problemu, wystarczyło zamówić i następnego dnia paczka czekała. Szczerze nie wiem co by było że mną gdy rok temu jeden z psychiatrów mi nie uwierzył i nie wypisał tego preparatu.
Po odstawieniu morfiny, poczekałem na skręta przetrwałem półtora dnia i przykleiłem najmocniejszy plaster z bupra na brzuch. Dwa dni później przyszedłem do gabinetu opisałem problem i że jestem czysty z M, pokazałem naklejony plaster i otwarcie spytałem czy jest możliwość substytutcji bunorfinem. Wypisane bez problemu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.