...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1545 / 1586 / 0
04 września 2018Mundial pisze:

Odstaw leki psychotropowe od psychiatry bo jeszcze bardziej poryty bedziesz. Lada moment i będziesz osobą w pełni dorosłą.
a gdzie on napisal, ze chodzi do psychiatry i bierze leki ?
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 108 / 0
04 września 2018Ivival pisze:
Zapisać się do kółka teatralnego/szkółki niedzielnej/na zajęcia z plastyki w MDK/do szkolnego klubu koszykówki/coś innego i próbować iść w tę stronę. W jakąkolwiek stronę zainteresowań innych niż ćpanie.
Forum jest dla pełnoletnich.
Nie bądź taka :( On chce pomocy, noooo... Chyba lepiej żeby prosił o pomoc TERAZ, jak jeszcze nie jest za późno na wszelkie procesy resocjalizacyjne, niż jak świat i dragi go zepsują permanentnie, co nie?

Ode mnie rada: jak masz pasje, to idź w pasje. Nie doprowadź do sytuacji, żeby dragi to była Twoja pasja, bo później taką pasję ciężko przekuć w coś utylitarnego, w coś co ci się do czegokolwiek w życiu przyda. Nie będziesz akceptowany jako narkoman, ludzie nie chcą się zadawać z typkiem co w pełni świadomie rozpierdala sobie życie. Potem już tylko szukanie akceptacji wśród ludzi, którzy są tacy jak Ty i zjazd windą w dół w hierarchii społeczeństwa.

No i najważniejsze - posłuchaj moich rad, bo mówi ci to koleś, co ketonów wpierdolił tyle, że nawet sobie nie wyobrażasz że można tyle wpierdolić. ZOSTAW TO, NIE SZUKAJ TEGO. Bania wróci do normy po jakimś czasie. Będziesz w 100% normalny. Zawsze gdzieś z tyłu głowy będzie chęć powrotu ale jebać to, z tym da się wygrać - tym bardziej jak opuściłeś toksyczne środowisko.
Tylko nie myśl sobie kurwa, że "ooo ja już jestem normalny, teraz mogę sobie na chwilkę do tego wrócić" NIE KURWA. Nie możesz.

No i spierdalaj jak najszybciej z tego zepsutego forum. Zaraz zaczniesz czytać jakieś GŁUPIE PIERDOLENIE o "zażywaniu okazyjnym" czy też o możliwości normalnego funkcjonowania podczas regularnego brania narkotyków.
Przeczytasz i w to uwierzysz, bo to jest ładnie napisane przez ludzi, którzy sami się gubią w swoich mechanizmach obronnych - przez ludzi, którzy nieświadomie usprawiedliwiają sobie swoje PSYCHICZNE SPIERDOLENIE (czy tam uzależnienie, uzależnienie to strasznie mocne psychiczne spierdolenie, uwierz).

Poza tym tutaj na forum znajdzie się nagle grono osób, które w pełni Cię zrozumie, zaakceptuje takiego jakim jesteś i wpadniesz na ZAJEBISTY pomysł, że "o, jestem jednak git, wszystko ze mną ok, ludzie dookoła sa pojebani a ja jestem spoko". Kurwa, nie szukaj pomocy w tym miejscu. Masz problem to zapierdalać do psychologa, specjalisty ds. uzależnień. Mówię serio.

marihuana? Chłopie, zastanów się - skoro Ty nie potrafisz się powstrzymać od zajarania tak lajtowego narkotyku jakim jest trawa, to czy ty się nadajesz do ćpania? Odpowiedz sobie sam na pytanie, zanim w głowie ci się popierdoli jak mi - spróbowałem dużo bardziej uzależniających substnacji niż weed i dla mnie teraz weed to chuj - mogę zapalić, mogę nie zapalić - w skrócie wyjebane. A kiedyś też przejarałem 4 bite lata będąć w Twoim wieku. Mózg wrócił do normy bo przestałem.

No a teraz wpierdalam xanax, który niedawno rzuciłem, znowu do niego wróciłem i widzisz kurwa jak to jest w tej branży. Nie ma tutaj autorytetów, nie ma tutaj ludzi, którzy ci pomogą. Tacy ludzie są w poradniach socjoterapeutycznych i ośrodkach odwykowych a nie na forum DLA ĆPUNÓW.
Tyle ode mnie. Trzymaj się, powodzenia. WŁĄCZ MÓZG.
<Static>
https://www.youtube.com/watch?v=c7zN-D5vg7c
  • 924 / 138 / 0
@Statyczny, przecież mu napisałam co może robić. A czy to zrobi to już jego sprawka.
Nie rób ze mnie takiego większego chama niż w rzeczywistości jestem. Mam jakieś zalety. :D
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 1066 / 158 / 0
Tak zacznij ćpać sport piłka nożna, koszykówka, basen, bieganie to co lubisz.

Jak nie lubisz sportu wkręć się w gry czy online multiplayer albo kampanie fajnie czas zabiera mózg zajmujesz nie będziesz myślał o ćpaniu.

Do tego zamawiał sobie pizze, żryj fastfoody też fajnie podkręcają :D

Na początek lepsze uzależnienie od gier i fasfoodó∑ niż od alko i ćpania do tego olejek CBD i po 3 miesiącach trzeźwości będzie w porządku

Zamiast jarać zielsko, zacznij stosować olejek CBD podjęzykowo, działa przecidepresji, przeciw paranoi, przeciw psychotycznie.

Pomaga również znieść trudy abstynecji, będzie ci łatwiej znaleźć sobie hobby.

Najtrudniejsze pierwsze kilka dni trzewości, potem tygodni, potem 3miesiące miną i jesteś normalny.

Zaufaj mi i działaj małolat
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 243 / 40 / 0
To takie smutne kiedy osoby bardzo młode niszczą sobie życie.
Myślę że dobry wpływ miałoby na Ciebie towarzystwo rówieśników- zakładam że chodzisz do szkoły = tam szukaj ludzi w podobnym wieku i podobnych zainteresowaniach ( nie ćpanie a sport, fotografia, film cokolwiek co zajmie głowę i zbliży do ludzi)
Myślę też że nie zaszkodziłaby Ci psychoterapia ( nie leki!)
Masz jeszcze szansę ponieważ zdajesz sobie sprawę z tego że masz problem, NIE ZMARNUJ JEJ bo drugiej nie dostaniesz
  • 232 / 108 / 0
Przede wszystkim zajebiste jest w gościu to, że on zauważa, że "kurwa, coś jest ze mną nie tak, mam problem", a nie szuka problemu w otoczeniu, które jest w pełni normalne.

Zazdroszczę podejścia. Mi nikt tego nie potrafił przetłumaczyć, miałem w głowie swoją teorię wszechświata :D
16 września 2018Ivival pisze:
@Statyczny, przecież mu napisałam co może robić. A czy to zrobi to już jego sprawka.
Nie rób ze mnie takiego większego chama niż w rzeczywistości jestem. Mam jakieś zalety. :D
No tak, ale takie krótki i zwięzłe "wypad z forum", bez poważnej argumentacji (bo to że jest dla pełnoletnich to chuj, alko też jest tylko dla pełnoletnich - i chuj), może być strasznie zniechęcające.
Też mu kazałem stąd wypierdalać, ale ładnie uargumentowałem dlaczego :D

Masz zalety for sure, mam zdrowy dystans, nie każdy ćpun to terrorysta ;D
Ostatnio zmieniony 16 września 2018 przez statyczny, łącznie zmieniany 1 raz.
<Static>
https://www.youtube.com/watch?v=c7zN-D5vg7c
  • 243 / 40 / 0
I właśnie dlatego ma szansę- teraz najważniejsze jest to by tej szansy nie spierdolić.
Autor tematu ma to czego ja i pewnie większość na forum w jego wieku nie miała= nie szuka problemu w innych a w sobie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.