Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 834 / 18 / 0
@up utrudniaja dokonanie tego tam
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 2116 / 631 / 0
Twoją najlepszą linią obrony będzie chyba zgodzenie się na leczenie, w żadnym wypadku wypis (co równa się ubezwłasnowolnieniu, ostro widzę się Tobą przejęli) i tłumaczenie, że podduszałeś się w kontekście fetyszu seksualnego.

Swoją drogą, to podobno jeden z częstszych powodów śmierci.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 18 / 1 / 0
Jak by Cię chcieli trzymać dłużej na ogólno psychiatrycznym to poproś o przeniesienie na oddział rehabilitacyjny, większe luzy, normalniejsi pacjenci i madz wolne wyścia, możrsz cofziennie wyjść na miasto sam.

Sent from my 4034D using Rozmowy Hyperreala mobile app

"Czuję się źle,źle,źle jest nie wygodnie, uwiera mnie, mnie tatuarz viva hate"
Ckod
  • 12715 / 2460 / 0
Po PS nie opuści tak szybko oddziału zamkniętego. Wypis = ubezwłasnowolnienie? Niby dlaczego?
  • 279 / 24 / 0
Gdy poprosilem o wypis zostalem poinformowany ze jestem ubezwlasnowolniony bo zagrazam swojemu zyciu, mam zamiar powiedziec psychologowi sadowrmu ze chce zostac i sie leczyc, moze po 2 tygodniach mnie wypuszcza
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5276 / 944 / 0
Żądanie wypisania z szpitala psychiatrycznego

"Osoba przebywająca bez swojej zgody w szpitalu psychiatrycznym, jej przedstawiciel ustawowy, małżonek, rodzeństwo, krewni w linii prostej oraz osoba sprawująca faktyczną nad nią opiekę mogą żądać wypisania tej osoby ze szpitala psychiatrycznego nie wcześniej niż po upływie 30 dni od uprawomocnienia się postanowienia sądu opiekuńczego w przedmiocie przyjęcia do szpitala lub dalszego leczenia tej osoby bez jej zgody w tym szpitalu. Żądanie takie może być zgłoszone w dowolnej formie; odnotowuje się je w dokumentacji medycznej. W razie odmowy wypisania, osoba przebywająca w szpitalu oraz jej przedstawiciel ustawowy, małżonek, rodzeństwo, krewni w linii prostej oraz osoba sprawująca faktyczną nad nią opiekę mogą wystąpić do sądu opiekuńczego, w którego okręgu znajduje się ten szpital, o nakazanie wypisania. Wniosek składa się w terminie 7 dni od powiadomienia tej osoby o odmowie wypisania."

Tak więc lepiej pójść na kompromis imo

ps- sluszna uwaga nizej |/
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2017 przez ledzeppelin2, łącznie zmieniany 1 raz.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 12715 / 2460 / 0
20 lipca 2017boomer pisze:
Gdy poprosilem o wypis zostalem poinformowany ze jestem ubezwlasnowolniony bo zagrazam swojemu zyciu...
Pokazali Ci orzeczenie sądu? Wciskają Ci bullshit.
  • 762 / 37 / 0
Kiedyś wspominałem, że czmychnąłem podczas spaceru będąc przyskrzyniony.
Miłe wspomnienie. Podczas ucieczki, adrenalina wydzielająca się, aż mnie rozrywała :D
  • 657 / 93 / 0
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 4 / 0
Potem jego bliscy wbiją na to konto w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie "Dlaczego, ach dlaczego" i poczytają dobrych ludzi z internetu "jak szybko stamtąd wyjść i się zabić", "zabij się w szpitalu"-"tam utrudniają, ucieknij na spacerze"... jeszcze drugi wątek powinien być, "jak się skutecznie zabić, żeby nas nie odratowali". o.o
Ja wiem, że narkotyki, chore głowy, ale myślałam że teksty "weź się zabij, ale porządnie" do osób z ciężką depresją albo po próbach samobójczych to jest "zabawne" tak do gimnazjum max.
ODPOWIEDZ
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."