...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 760 / 68 / 0
Po prostu masakra...opio na benzo i jeszcze [cut]szczyci się pracą na SOR. A tu funduje taki mixik gdzie karetka mogłaby nie zdążyć przyjechać przed zapadką.
[cut] qrwa aż się w głowie nie mieści...
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 9603 / 1892 / 2
Jak dobrze czytam to chłop jest 2,5 tyg bez Benz a opio miałoby być na sen.
trzymajcie się tematu. Wycieczki osobiste w stronę moderacji czy gwiazdek to do tematu w innym dziale

Kolejne takie posty warn.
Amen
Można dyskutować NT podanego sposobu ale dajcie argumenty + wyeliminujcie wycieczki.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4603 / 2217 / 1
No już!... [cut]

Teraz ad rem. Bo [cut] i właściwa informacja została zakopana pod waszymi wywodami.

1. Gość jest po 18 dniach - stężenie diazepin w jego organizmie wynosi już 0. ZAKOŃCZYŁ DETOKS FIZYCZNY!!!
2. To o czym pisze nie są to efekty fizyczne, a PSYCHICZNE odstawienia.
3. Moja propozycja była jak najbardziej do rozważenia. Powtarzam. 30mg kody lub 5mg oxycodonu ani nie zrobi z niego opiowraka, ani nie spowoduje u niego żadnych efektów odstawiennych. Jak ma latać po łóżku z powodu jamy spowodowanej odstawieniem benzo lepiej żeby spędził ten czas delikatnie noodując. Mowa była od początku max 3-4 dawkach aby przejść najgorsze chwile, wyrwać się z domu i ruszyć naturalne mechanizmy wywołujące poczucie szczęścia itd.
4. Mówicie o zakazie porad -
Demis proponuje Mirtazapina/mianseryna - leki które zrobią z człowieka zombie. Gratuluję.
pampuk - wnioskujesz o szitalny DTX człowiekowi, który detoks fizyczny zakończył już. Zmaga się tylko z efektami psychicznymi. Co ten człowiek ma robić na oddziale detoksykacyjnym? CO? Nie zostanie nawet przyjęty.
Ankaa - ty za to nie zaproponowałaś nić - bo skąd masz wiedzieć co proponować - skoro nie masz pojęcia o czym piszesz.
5. Nie ma mowy o ewentualnym połączeniu benzo-opio bo chłopak ma zerowe stężenie benzo we krwii. Wiec 5mg oxy nie spowoduje depresji oddechowej
6. O próbie S pisałem, że jak trafi na salę obserwacyjną i zaczną go W SZPITALU traktować jak ćpuna to może się chłopak załamać. Nie pisałem, ze jest w stanie obecnie które może spowodować próbę S.Nic na o nie wskazuje z jego opisu.
7. To, co się dzieje w okresie długiego weekendu w szpitalach psychiatrycznych znam bo tam pracowałem i uwierzcie, nic się nie dzieje do poniedziałku. Najwyżej dostanie neuroleptyk żeby spał i to wszystko. Lekarz dyżurny nie zleci leczenia z marszu, szczególnie u osoby na zakończonym detoksie fizycznym, a trwającej jamie psychicznej. Jeżeli ktoś z was pracował o wie lepiej - słucham. Gdzie w czasie długiego weekendu ordynują leczenie? Tylko zapobiegawcze. czyli upodlić chłopa neuroleptykami. tego mu życzycie? o to chodzi?
8. Na SOR niestety nic nie zrobią - jego problemy mają podłoże psychiczne nie somatyczne. SOR odeśle na izbę psychiatryczną - tam patrz punkt 7.

No i najważniejsze. Jakie macie propozycje skoro jesteście tacy kompetentni? Słucham jedną propozycję rozwiązania tego problemu? Choć jedną. Nie macie. Ja zaproponowałem bezpieczne rozwiązanie na kolejne 24h... Jakie macie WY?

Do waszych personalnych odniesień się nie odniosę bo stteetart wypowiedział się wystarczająco. Rozmawiajmy merytorycznie. Słucham propozycji?!!!
Odrzućcie na chwilę personalne animozje i pomyślcie! Bo jak na razie krowa co dużo muczy, mało mleka daje!

Do moderatora. Oczyść proszę ten chlew... jak któreś z nich zaproponuje rozwiązanie...
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
tak czy siak proponujesz opio by zapchac dziure po benzo, jak sam to nazywasz. a opioidy ciezko wziac tylko 3-4 razy.
No i najważniejsze. Jakie macie propozycje skoro jesteście tacy kompetentni? Słucham jedną propozycję rozwiązania tego problemu? Choć jedną. Nie macie. Ja zaproponowałem bezpieczne rozwiązanie na kolejne 24h... Jakie macie WY?
mianseryna chocby jak Demis polecil. i nie robi ona z ludzi zombie wtf.
  • 4603 / 2217 / 1
Dziurę psychiczną, a nie fizyczną. To, że Ty nie możesz się powstrzymać żeby wziąć 3-4 i na tym zakończyć, nie znaczy, ze chłopak, który wie co to odstawka nie będzie się umiał powstrzymać. 3-4 dawki po 5mg nie wywołają żadnej zależności psychicznej czy fizycznej.!

Pytanie.
W czym mianseryna ma mu pomóc na jutrzejsze przewalanie się z łóżku cały dzień? Noc prześpi i co dalej? Wstanie z łóżka?

A tak na marginesie. Skąd ta nagła opiofobia przy odstawianiu benzo? Czy jak odstawiacie opio to bierzecie benzo? Czy tez krzyczycie, że zabić chce chłopa? Znacie ludzi miksujacych benzo i opio? Ci też umierają jeden za drugim?
Ogarnijcie się proszę i pomyślcie?

JEST NAWET CAŁY DZIAŁ DOTYCZĄCY MIKSÓW OPIO Z BENZO...
topic21856.html
LUDZIE PODBIJAJĄ TE MIKSY NAWET alko!
  • 585 / 62 / 0
01 czerwca 2018DexPL pisze:
Dziurę psychiczną, a nie fizyczną. To, że Ty nie możesz się powstrzymać żeby wziąć 3-4 i na tym zakończyć, nie znaczy, ze chłopak, który wie co to odstawka nie będzie się umiał powstrzymać. 3-4 dawki po 5mg nie wywołają żadnej zależności psychicznej czy fizycznej.!
no ogolem w chuj ludzi ma z tym problem xD polecanie opio narkomanowi, na co ty liczysz
01 czerwca 2018DexPL pisze:

Pytanie.
W czym mianseryna ma mu pomóc na jutrzejsze przewalanie się z łóżku cały dzień? Noc prześpi i co dalej? Wstanie z łóżka?
mniej wiecej

ogolem to sam sie ogarnij
  • 4603 / 2217 / 1
Jakiemu narkomanowi. Chłopak brał przez 4 miesiace 1-2 mg Lorafenu od czasu do czasu z zalecenia lekarza na depresję. Lekarka zostawiła go z niczym i kazała odstawić z dnia na dzień. To żaden narkoman, tylko normalny chłopak.
  • 585 / 62 / 0
a to przepraszam. ale narkomana lepiej z niego nie robic. chociaz chuj tam niech se pogrzeje, fajne jest wtedy.
ostrzegalem. Off top stteetart
  • 4603 / 2217 / 1
Dlatego te całe zamieszanie jest absurdalne... Chłopak został sam z dołem psychicznym i zakończonym detoksem fizycznym. Lata po domu i nie wie co robić, a i pewnie depresja z odbicia go trafiła z która się zmaga od wielu lat. Musi wyjść do ludzi, zrobić cokolwiek co go wyrwie z marazmu 4 ścian w domu.

ps. Jak 5mg oxy mają z niego zrobić narkomana? Jesteś w opio i doskonale wiesz jak się wytwarza uzależnienie. Czy 4x5mg podane doraźnie zrobią z niego narkomana?
  • 9603 / 1892 / 2
Koniec zabawy.
Zamykam do wyczyszczenia
O ile mi bateria nie padnie dziś otworze.

Zedytowałem część OT i personalne dojazdy. Koniec tematu.
Trzymamy się merytorycznej dyskusji. Za podjazdy personalne w tym temacie zarządzenie Stteetarta obowiązuje.DexPL
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.