Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 90 / 1 / 0
Najczęściej po opio i benzo ale także zdążylo się na fetce :)
  • 1 / / 0
Generalnie substancja nigdy nie miała znaczenia. Nawet mega uwalona sajko potrafię czasem wejść po jakąś informację.

scalono \ TiJaz

A. Bardzo lubię na sajko bo jak cały świat się fraktalizuje to ekran telefonu wygląda perfekcyjnie normalnie
P.S. To prawda.
  • 11 / / 0
Na jakiej fazie?na każdej pierwszej jaka mnie spotka zrobiony zawsze odwiedzę hajpa
ALL OF THIS LEAN IS THE DEVIL I WON'T GO TO HEAVEN
  • 1016 / 97 / 0
Na każdej, nawet na MDMA na czacie siedziałem i było cool. Najczęściej opio jednak.
The child is grown
The dream is gone
  • 65 / 2 / 0
Zawsze po jakimś beta ketonie wtedy posty na forum mi sie wydają mi sie bardziej ciekawe.
  • 111 / 8 / 0
Zdarza się najczęściej po alkoholu.

Czasem po zielsku- ale to wolę wykorzystać na fajniejsze opcje, typu film, słuchanie muzyki czy spacer.

Często po benzo, jeśli jestem w posiadaniu. Wstydzę się czytać, co po tym napisałem %-D
kontakt ze mną pod adresem: odurzony@tutanota.com
  • 322 / 36 / 1
Teraz na buprze tylko. Ale co to za faza. Kiedyś troche po opio. Nigdy nie pisałem na fazie.
What's left of me?
  • 1533 / 196 / 0
na MDMA , kanna, 3/4 cmc , alko , marycha , 3mmc, alfa .. i w chuj innych i mixów wczesniejszych :D jednak najczesciej siedze tu po alko i pisze i maryśce w mixie z alko xD takto mam wyjebane

teraz siedze po 10 piwach naprzykład

normlany człowiek by poszedł spac ale ja wole otworzyc 11 piwo właczyc muzyke na full i posiedziec na hajpie : )

75% moich postów pisałem na bani niektórych się wstydzę ..
  • 8 / / 0
Najczęściej po alkoholu. Jak wchodzi inna, ciekawsza substancja, wolę porobić coś ciekawszego fo siedzenia przed monitorem- konsola, jakiś film, muzyka, poker online.
  • 3245 / 617 / 0
Ja teraz OXAZEPAM (czyli benzo) plus mocny napar z maczku kalifornijskiego, glistnika, i chmielu. Parzone w jednym garnku. Relaksacyjne pływanie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.