Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2196 / 366 / 0
Up
alkohol odwadnia,

i nie poprawia snu z tego co wiem, bo coś tam upośledza
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 50 / / 0
Z tego co widzę to cpuny raczej lubią alko. Może nie ci od opio. Pod fetke, mj, większość uwielbia jakieś piwka.
Uwaga! Użytkownik slomoboy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / 9 / 0
Ja lubiłem alkohol do czasu jak nie poznałem innych używek, naprawdę go bardzo lubiłem ale w pewnym momencie mojego życia zrozumiałem że to nie dla mnie, przestało mi się podobać to że po alko tak naprawdę nie jestem sobą i nie podobają mi się efekty uboczne następnego dnia. Uważam że dużo lepszym wyborem jest np. zarzucenie LSD czy MDMA z jakimiś fajnymi ludźmi w miłej atmosferze niż być ogłupionym wódą i nie być tak naprawdę sobą. Ale też nie potępiam osób pijących bo sam przez wiele lat piłem bardzo dużo i był to na pewno też ciekawy okres w moim życiu :)
  • 318 / 23 / 0
Pił mój dziadek, pił ojciec, piłem ja. Same tragedie w rodzinie z tego wynikały. Wiem, jak picie alkoholu, źle wpłynęło na moje życie i dlatego go nie cierpię.
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / / 0
Dodam, że alko bardzo często się świetnie komponuje z drogami np z benzo. Stąd nie wiem skąd jakaś nienawiść (rzekomo). alko jest spoko.
Uwaga! Użytkownik slomoboy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 591 / 144 / 0
Dużo byłych heleniarzy zostaje alkoholikami. Zresztą do hery alko dobrze wchodzi, tak samo pod metadon.
Tak jak "kolega" wyżej napisał z benzo komponuje się dobrze, bo daje namiastke opio.

Zajebiste jest też w formie wódy do amfy, koksu, a rewelacyjne do kwasów już na zejściu. Ten stan gdy z psychodeli przechodzisz w stan ujebania alkoholowego jest pięknie euforyzujący.
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 702 / 58 / 0
nawet cipacz jest lepszy od alkoholu.
  • 1016 / 97 / 0
alkohol jako używka ujdzie zwłaszcza w miksach, ale towarzystwo i cała otoczka są bardziej wkurwiające niż fanatycy zielska. Większość osób często i dużo pijących które znam nigdy nie przekroczą pewnie tej granicy gdzie dociera że mają problem, zawsze to jest dobra zabawa, nawet jak trwa parę tygodni. Zresztą co się dziwić, za duży jest zysk z tego żeby komukolwiek uświadamiać że alkohol jest na tej samej półce co inne dragi, lepiej to ubrać w "tradycję", "towarzyską używkę", wbić sobie do głowy że jest najlepszą używką (ciekawe bo to słyszę od osób które niczego innego nie próbowały) i się kręci dalej. Z dobrym marketingiem można wszystko sprzedać, widziałem już na przykład typa który jest bardzo antynarkotykowy, ale trawa to ok bo blanty się pali prawie jak papierosy. Jakby ładnie zapakować i reklamować to by ludzie denaturat zamiast szampana doili.
The child is grown
The dream is gone
  • 702 / 58 / 0
znam kogoś kto twierdz, ze narkotyki to trucizny, a alkohol jest bardzo w porzadku bo jest "dla ludzi".
  • 41 / / 0
Okazjonalne piwko uznaję jak najbardziej. Alkoholików jednak nie trawię, te ich przepite czerwone ryje i nosy, setki po cichaczu, buteli poukrywane po szufladach, rzygać mi się chce jak ich widzę.
Nie wspominam o ostanim stadium- żulach- taki pet nawet się już nie umyje i ma czelność o pieniądze żebrać. Umierajcie w męczarniach żywe truchła :kotz:
Uwaga! Użytkownik 666rockstar666 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.