19 lutego 2018PlayVip pisze: Tu masz artukuł:
http://biotechnologia.pl/farmacja/dlacz ... ania,16471
[mention]KiwiKID[/mention]Właśnie wróciłem od lekarza i skierował mnie na badania krwi i wątroby, a dodatkowo właśnie na USG wątroby.
Idę jutro uporać się z tym wszystkim. Na czwartek powinienem się wyrobić, żeby omówić wyniki...
Bilirubina całkowita 3,20 mg/dl [0,3-1,2];
Bilirubina bezpośrednia 0,42 mg/dl [0-0,2];
CK - kinaza kreatyny 182,5 U/l [0-171] - to pewnie jest spowodowane regeneracją po wysiłku fizycznym poprzedniego dnia;
Idę niedługo na konsultacje, ale z tego co wywnioskowałem to po prostu czasowe obciążenie wątroby spowodowane dietą i tym 4-CMC. Zacząłem brać ostropest i ograniczyłem cukry, oraz tłuste żarcie. Napisze jeszcze co i jak po wizycie lekarskiej, a po jakimś czasie wspomnę o tym jak to się rozwiązało.
Dziękuje wszystkim za szybkie wiadomości!
Zrobiłem testy wątrobowe ALP, ALAP etc. i wszystko w normie. W sumie nawet specjalnie wątroby nie regenerowałem, panuje regularność.
Tzn ten szpital to było bardziej w temacie dyspozycyjności do badań niż z powodu stanu wątroby, jak napisałem leżałem tylko 2 dni.
Twardówki mają prawidłowy kolor, ale rzadziej bądź częściej zdarza mi się dyskomfort żołądkowy. Pulsowanie po prawej stronie na wysokości pępka pionowo poniżej żeber, czasami uczucie puchnięcia/napuchnięcia, zwłaszcza po posiłkach. Z gównem i jego kolorytem też niezłe jaja były
Z lewej na tej samej linii też czasami potrafi wystąpić dyskomfort, czyli co, wątroba i trzustka? Takie moje podejrzenia. Póki co muszę sobie odpuścić palenie E-Papierosa żeby jelit nie drażnił i jeść mniej a częściej, czy jakoś tak. W Maju na USG brzucha a niedługo zrobię sobie te próby wątrobowe
No ale wkurwia mnie już to xD
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.