[mention]Diggry[/mention] mógłbyś zdać relacje z przeszukania mieszkania?
A co do sprawy to przypomnij sobie jeszcze, co tam dokładnie temu prokuratorowi naopowiadałes, czy na pewno trzymałeś sie od początku do końca jedynej słusznej linii. Bo w stresie i na zjeździe po nocy spędzonej na dołku można być rozkojarzonym...
Mieszkam z dziewczyną i przeszukiwali tylko nasz pokój. Mimo to, narobili strasznego syfu, bo szukali nawet pod łóżkiem. Dzięki Bogu nic nie zabrali jako ,,dowód w sprawie''
Oczywiscie jak się nie uda to można rozpocząć kombinacje z ilością substancji czynnej.
Zapytano mnie, czy chce się dobrowolnie poddać karze, powiedziałem, że nie ma takiej opcji. Odmówiłem składania zeznań. Dodatkowo gość ewidentnie próbował mnie podpuścić, że pójdę siedzieć, bo mają jakieś twarde dowody na to, że handluje narkotykami i lepiej dla mnie żebym się przyznał do wszystkiego to wtedy wyrok będzie mniejszy, powiedziałem tylko "spoko, ale nie mam sie do czego przyznawać" podpisałem wszystkie papierki(wszystko dokładnie czytając) i wróciłem do domu. Adwokata już mam ogarniętego, gdy tylko zacznie się cały "proces" ma wnosić o umorzenie sprawy, jeżeli się nie uda, to złoży wniosek o zbadanie substancji pod kątem wypełniaczy itp, żeby zobaczyć ile faktycznie Amf tam siedziało. Chociaż znając życie, to pewnie panowie policjanci już dawno sprzedali mój towar :D
Te nieudzielenie pomocy to w ogóle jakaś abstrakcja, ale ziomek będzie jako świadek i ma powiedzieć, że on poczuł się źle dopiero, gdy wychodziliśmy z tej stacji i nie miałem mu jak pomóc, bo nagle zjawiła się policja, która wezwała pogotowie i wszystko.
Na sprawe pewnie jeszcze trochę poczekam, ale będę was informować jak to się skończyło.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.