Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1900 / 431 / 4
benzydaminę przyjmowałem rok czasu, w odstępach około tygodniowych czasami 2 tygodniowych...
ZAWSZE ale to ZAWSZE - kiedy substancja schodziła, przypominałem sobie takie rzeczy z dzieciństwa, że to mało, w najdrobniejszych szczegółach. Żadna inna substancja, z która miałem styczność tak DOBRZE nie działała na pamięć.

Mam już swoje lata, a od ostatniej dawki benzydaminy minęły 3 lata - pamięć mam wręcz wyśmienitą. Biorąc swój przykład do analizy, nie mogę powiedzieć, że benzydamina pogarsza pamięć, zaś śmiało mogę powiedzieć, że ją nawet polepsza...

Gdyby nie ten stan "dzień po" z miła chęcią przynajmniej raz w miesiącu wracał bym do tego mrocznego świata benzy.

Jeśli to komuś / w czymś pomoże:
- moje minimalne dawki to minimum 4 saszety + 2litry piwa ( 4 pak minimum ) spożywane w czasie trwania peaku.
Zazwyczaj starałem się poniżej 5 saszetek nie schodzić.
DXM
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.