Sytuacje, w których ćpanie nie daje Ci pożądanych efektów, mimo identycznych s&s co wcześniej, to znak.
Mówcie co chcecie, ale dragi to nie tylko substancję wywołujące euforię. One czasem są po to, by pokazać pewną drogę - odkryć coś, co było wcześniej zakryte, niewidoczne.
Nie można sobie ćpać i ćpać i ciągle mieć ten błogostan. Skoro go nie doznajesz, to Twój własny mózg daje ci znak - OGRANICZ / RZUĆ / ZRÓB PRZERWĘ / ZMIEŃ SUBSTANCJĘ.
Na własnym przykładzie - mimo wielkiej sympatii do beta-ketonów, ostatni gram 3mmc zrobiłem w niecałe 2 godziny i czułem niedosyt. 4CMC tak samo - dało mi to ok 4h tępej euforii, zupełnie odmiennej niż mój mózg to sobie kojarzył z tą substancją, więc stwierdziłem - STOP. Robimy dłuższą przerwę. Jeżeli po tej przerwie efekty nie będą zadowalające, to chyba rzucę to w cholerę albo ograniczę do bardzo ale to bardzo okazjonalnego zażywania. W tym czasie oczywiście będę co jakiś czas popalał mj, bo po niej zawsze jest euforia - byle nie jarać w długich ciągach :)
I moim zdaniem nie ma co doszukiwać się chorób i myśleć że coś jest z Tobą nie tak. Detox jest lekiem na wszystko.
BTW s&s to się do sajko i dyso stosuje, no bo niby ze po co do stimow?
Nie można sobie ćpać i ćpać i ciągle mieć ten błogostan.
Dlatego właściwe pytanie ktoś rzucił, ile już bierzesz i jakie narkotyki. Bo może po prostu poznałeś je dobrze i Ci się znudziły, tak jak mężczyźnie czy kobiecie może znudzić się partner po kilku(nastu) miesiącach i pod wpływem wrażenia wyczerpania z tego źródła wszystkiego, co się dało, oraz nudy, rzuca go. Mi zajęło kilka lat aż do teraz, gdy już bardzo rzadko czuję narkotykową euforię, ale komuś innemu np. Tobie może to zająć parę miesięcy. Albo w ogóle już zanim zacząłeś brać to wiedziałeś, że z dragów euforii nie uzyskasz. Ja bardzo rzadko odczuwam teraz euforię z dragów, ale już jej nie poszukuję w dragach, bo mam jej wystarczająco w życiu. Jak się "zdarza", to miło, ale gdy jej nie ma to jest też w porządku.
Na początku, gdy sam smak dragów jest nowy, to mogą one dawać euforię samą z siebie, ale po jakimś czasie trzeba dobrego set&settingu, także do stymulantów czy opio. Możecie się ze mną nie zgadzać, jednak przypomnijcie sobie swoje najlepsze fazy po opio, stymulantach czy czymkolwiek. Jak się czuliście zanim wzięliście? Być może braliście pierwszy, drugi raz tego typu narkotyk? Czuliście, że nie wiecie, co was czeka "po drugiej stronie" od momentu wzięcia narkotyku. Być może wróciliście, jak ja, z bardzo udanych wakacji z losowymi ludźmi, które napełniły was dobrym samopoczuciem i miłością do świata. Jak wspominam te najlepsze razy, to były to albo pierwsze razy, albo gdy miałem nawet przypadkowo dobry set&setting.
Po amfetaminie dobrego samopoczucia nie uświadczyłem, ani euforii. ;)
Limitbreaker pisze:Przekonasz się w życiu, że niestety ale nie ;)BTW s&s to się do sajko i dyso stosuje, no bo niby ze po co do stimow?
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
Co do tematu, wydaje mi się że potrzebne jest troche więcej informacji. Jakich substancji próbowałeś w jakich przedziałach czasowych ? Pisałeś że 3-CMC raz dało Ci to wystrzelenie więc znasz to uczucie. Jak działają na ciebie substancje serotoninergiczne ?
Psychodeliki - s&s potrzebny. Stymulanty - s&s niepotrzebny.
Często jest to kwestia indywidualna i nie trzeba być ekspertem żeby to wiedzieć. Wszystko co Cię otacza wpływa na to jak spędzasz czas na fazie i stymulanty nie są tutaj wyjątkiem!
Poza tym niech każdy sobie odbiera pojęcia s&s tak jak mu wygodniej - w końcu to jego s&s! :)
Dla Ciebie jest to arcyskomplikowana droga wewnątrz siebie, a dla kogoś innego może to być włączenie odpowiedniej muzyki, zamknięcie drzwi od pokoju czy też posprzątanie rozpraszającego go pierdolnika :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pszelef.jpg)
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób
Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.