Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
Reszta w zalaczniku.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Wczoraj poszło 0,2 na koncercie w godzinę na przemian z czekolada i było zajebiście . Wcześniej wypiłem też z 400 ml wódki i jedno piwko . Na powrocie znowu piłem . Fizycznie źle się nie czuję dzisiaj. Trochę zmęczony i senny . Cóż za dużo widzę ze to kosztuje , zobaczymy jak Sobie poradzę najgorzej ze zawsze prowadziłem taki hardcorowszy tryb życia lubię to , w tygodniu nie będzie problemu jeśli chodzi o Coco, najgorzej ze w Sobotę znowu mam koncert .
Sam nie wiem co zrobić bo moje towarzystwo też tak żyje . Ludzie nawet chodzą na siłownię a po treningu piją wódkę czasem i zaprawiają to chrzanik iem . Zostawić ich ? Ehh . Myślałem ze znalazłem coś przy czym zostanę , rano nie czuję się jakoś źle po tym . Ciśnienie duże nie jest . Tak na imprezy czy czasem na posiedzenie we 3 w domu i nawijanie zyciowek to wydawało mi się idealne. No cóż dzisiaj praca ale w nocy i tak będę spać . Najgorzej ze w tym tygodniu mam druga pracę bo w swojej mam trochę wolnego a w tej drugiej pracy się pije przeważnie, bo można .
Towarzystwo jest w miarę , a zawsze jak np w takie 6-8 h wypije Sobie np 200 ml i 2piwa powoli na zmianę . To człowiek się tak nie wkurwia i Robota idzie szybciej . Dobra zobaczymy jak poprowadzę swój ten tydzień plan jest taki 4 fifi czekolady nie też każdego dnia . Wtorek albo środa jak wrócę to 2 piwka jakieś w wannie . A na koncercie tylko alko i czekolada Nd bez piwka już . Małymi kroczkami do przodu . Stteet art, masz jakiś pomysł co mogę zrobić na te dolegliwości co wymieniłeś ? Dziękuję ogólnie wszystkim za rady .
Dodano akapity -- 909
08 kwietnia 2018Stteetart pisze: 90proc tych efektow to rozjebana zaleznosc sodowo-potasowa i hipoglikemia plus rozjebane receptory adrenergiczne.
Reszta w zalaczniku.
Może ktoś coś doradzi :)
Mam problem z kokainą, otóż po wciągnięciu koki wszystko jest w porządku, jednak po jakichś 40 min jak koks przestaje działać moje serce dalej nawala przez kolejne około 6 godzin, z czy może to być związane ?
Inne używki jak RCsy, amfetamina itp nie powodują takich objawów, problem występuje tylko w przypadku kokainy.
Co do czystości towaru jest na pewno bez żadnych dodatków, mam w Brazylii przyjaciela który od czasu do czasu ma możliwość dostarczyć mi małą ilość. Próbowałem też koki od znajomych, jednak poza tym że jest słabsza efekty te same.
Byłem prywatnie u bardzo dobrego kardiologa(o koksie nic nie mówiłem), porobił mi badania itp i stwierdził że wszystko jest w porządku i jestem najzdrowszą osobą którą badał, żadnych problemow z sercem.
Ma ktoś pomysł, dlaczego po tych 40 minutach serce nie wraca do normalnej pracy,l tylko tak nawala ? Czy są jakieś możliwości zaradzenia temu, czy tylko rezygnacja z koki ?
Dzięki z góry za rady lub sugestie.
Ale tylko podobnie bo u mnie po zabawie kiedy się kładłem spać czuć było to przyspieszone bicie ale później po ilus tam wieczorkach organizm chyba się przyzwyczaił i juz nie czuć.
Z tym, ze dziwne jest to bicie po 6 godzinach jeszcze u Ciebie, u mnie nie wiem jak jest bo zasypiam dość szybko
— wzrost zapotrzebowania mięśnia sercowego na tlen związany z nieselektywnym pobudzeniem receptorów adrenergicznych (wzrost kurczliwości, częstości serca i ciśnie- nia tętniczego);
— działanie naczynioskurczowe. Pobudzenie alfa1-, alfa2--receptorów obecnych w naczyniach wieńcowych powoduje, w sposób zależny od dawki, silny skurcz tętnic wieńcowych. Ponadto kokaina stymuluje uwalnianie endoteliny-1 (czynnika wazokonstrykcyjnego) oraz hamuje produkcję tlenku azotu (czynnika wazodylatacyjnego) w komórkach śródbłonka naczyniowego;
— działanie prozakrzepowe poprzez aktywację płytek krwi (stymulację agregacji, zwiększenie produkcji tromboksanu A2), zwiększenie aktywności inhibitora aktywatora plazminogenu, podwyższenie stężenie fibrynogenu i czynnika von Willebranda. Warto wiedzieć, że zawał serca u osób po zastosowaniu kokainy jest następstwem zakrzepicy wewnątrzwieńcowej na powierzchni blaszki włóknistej, a nie jak u pacjentów z miażdżycą tętnic wieńcowych następstwem ostrej zakrzepicy na pękniętej blaszce.
Natomiast jesli chodzi o zaburzenia rytmu serca i przewodnictwa to Częstość występowania arytmii u pacjentów zażywających kokainę, wliczając częstoskurcz komorowy, wynosi 8–13% . U osób uzależnionych od kokainy najczęstszą (81%) przyczyną nagłego zgonu jest migotanie komór.
kokaina zwiększa ryzyko arytmii w wyniku aktywacji adrenergicznej. Ponadto ma istotny wpływ na przewodzenie impulsów, blokuje kanały sodowy i potasowy. W kardiomiocytach ma właściwości leków antyarytmicznych klasy I, działa proarytmiczne (bezpośrednio na kanały sodowe), wywołując arytmie nadkomorowe i komorowe, które mogą być groźne dla życia, zwłaszcza u chorych z objawami niedokrwienia mięśnia sercowego.
Do tego jeszcze są kardiomiopatie, zapalenie wsierdzia, udar mózgu i inne.
Dodano akapity -- 909
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.