Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 732 / 57 / 0
Nie nie, oni liżą oskubane kości a szczyca się jakby cały kartel narkotykowy rozjebali. w mediach jakiś czas temu wielki sukces policji.. bo złapali w ozimku 17 czy 18 letniego dilera stojącego pod szkoła co miał parę sztuk mocarza, 17g fety i parę g trawki
Umiem wymusić okup, ściągnąć haracz, jebnąć ze łba.
Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też.
amfetamina – produkcja, dystrybucja, masturbacja.
Brawurowa jazda samochodem Cinquecento.
  • 3854 / 316 / 0
Oni zawsze będą się takim czymś chwalić, bo to sygnał dla społeczeństwa - patrzcie, działamy. Chuj w to, że taką ilością, to można wykarmić jedną ekipę podczas grilla na działce (he, he), ale w głowie Janusza i Grażyny zostanie zakodowane - 'zamknięto dilera pod szkoło ! Dzieci będą bezpieczne'. Wiecie ocb. Dla niektórych policjantów będzie to również jedyny sukces w życiu. Poczują się kimś przez chwilę, dostaną 150 zł premii, i na chwilę zapomną, że na szkolnej przerwie zabierano im kanapki, a na WF-ie byli wybierani ostatni do drużyny.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 732 / 57 / 0
wybaczcie lekki offtop ale tak mi się skojarzyło z tym żartem :
"Jak poznać na ulicy osobę która sobie nie radziła w szkole ?
-ma napis na kurtce : straż miejska lub policja" [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
  • 12731 / 2466 / 0
Mój kumpel miał sprawę - oskarżony o sprzedaż 300g amfetaminy. Rzekomy Kupiec, a jednocześnie świadek w sprawie opisał całą transakcje z najdrobniejszymi szczegółami. Wyrok zapadł skazujący i kolega musiał pisać odwołanie, gdyż w dniu (a nawet lepiej - roku) transakcji odsiadywał wyrok w zakładzie karnym. Dopiero sąd wyższej instancji wyrok uchylił...
  • 732 / 57 / 0
Ja się dzisiaj kolejny raz przekonałem ze żyjemy w kraju totalnej degeneracji intelektualnej, w kraju w którym rządzą półdebile, a w administracyjnej elicie króluje stado bezmózgich yeti, które nawet nie wie jak wygląda świadectwo ukończenia podstawówki, a rozmawiając z takimi ludźmi czuje się jakbym rozmawiał z pra-człowiekiem, który poza dłubaniem w nosie nie umie nic robić; z jakimś neandertalem, któremu przy probie wysłowienia się więcej niż 3 sylabami palą się wszystkie synapsy i wszystkie zwoje prostują.
a jednak jakoś kurwa nie chce się stąd ruszać
. patriotyzm czy naiwność ?
  • 3205 / 388 / 0
samtonazwij pisze:
Gryzie mnie pewna sprawa dotycząca handlem narkotykami. Otóż, jakiś czas temu mój ojciec został poinformowany o tym, że niby handluje narkotykami
Nie zdziwiłbym się gdyby twój ojciec wymyślił tą historyjkę, żeby cię nastraszyć policją, bo podejrzewa że masz coś wspólnego z dragami i chce cię do tego jakoś zniechęcić.
  • 3854 / 316 / 0
Autorze tematu, co miałeś konkretnie na myśli, że dorobiłeś się wrogów przez sadzenie zielska ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1674 / 107 / 0
W duzej mierze temu co piszecie jestesmy sobie sami winni.
NIe znamy swoich praw (a juz tu na forum to bylem w szoku jak niewielu ludzi nie ma pojecia o prawie).
90 proc wiadomosci czerpiecie z tv, gazet czy radia. Sá radcy prawni, adwokaci. Czesto mozna uzyskac pomoc w pracy. Nie musicie mowic o kogo co i jak.
Zajeto wam przesylke ? do radcy, ze zawartosc legal i chcecie sie poradzic.
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1079 / 126 / 3
Powaliła mi się karma chciałem Blu ostatniu post zakarmowac ale Procent tez pisze z sensem to nic sie nie stanelo.
  • 825 / 14 / 0
Może starszy bajek ci na wkręcał żebyś się przestraszył i przestał jarać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.