Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy bacopa działa wedlug Ciebie?
1.Tak
26
49%
2.Trochę
15
28%
3.Nie
7
13%
4.Działa ale po czasie.
5
9%

Liczba głosów: 53

ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
od magicznego to najlepsza to jest do zalewania :-)
sky is the limit
  • 441 / 21 / 0
Zaopatrzyłem się w brahmi z magicznego ogrodu, wcześniej kupiłem 50g w pobliskiej zielarni więc już w sumie przerobiłem ok 100g w postaci naparu z 5-6g pitego w ciągu dnia. Początkowo picie sprawiało u mnie efekt "pilota" coś jak po wypaleniu fajki takie aka naćpanie co mi się poniekąd podobało :P.

Teraz mija już 3 tydzień odkąd to pije regularnie, zbyt mało czasu minęło żeby stwierdzić czy faktycznie działa. Dam tej roślince 3 miesiące na rozkręcenie się i dam znać ;)
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 3651 / 999 / 2
biegunke miałeś na początku? Jak nie to za mało bierzesz. :D
sky is the limit
  • 441 / 21 / 0
Haha aż źle to nie było. Generalnie czuje już część efektów i to na pewno nie jest placebo. Łatwiej wydobyć informacje z głowy które są na ten moment potrzebne, teraz właśnie uczę się do sesji i bacopa bardzo mi w tym pomaga :)
  • 3651 / 999 / 2
Bacopa działa na wszystkich, tylko potrzebuje czasu na rozkręcenie. Adrafinil próbowałeś na sesyjkę?
sky is the limit
  • 441 / 21 / 0
Mijają już 4 tygodnie odkąd pije bacope także już czas najwyższy na jakieś efekty. Przerzucę się chyba na jakiś ekstrakt bo w smaku to nieciekawe.
Adrafinilu próbowałem ale to jakiś czas temu i w sumie bardzo spoko czyste intelektualne pobudzenie ^^ .

Nie jestem typem człowieka który wszystko sobie zostawia na ostatnią chwilę i potem napierdala na amfie czy na chuj wie czym żeby nadrobić semestr w kilkanaście godzin. Zawsze sobie rozkładam wszystko w czasie i jeszcze nie miałem problemu z zaliczeniem semestru w czasie ;)
  • 3651 / 999 / 2
Na amfie niekoniecznie trzeba zapominac. Da radę się uczyć o ile w ciągi się nie wchodzi.

Daj szanse Bacopie i możesz np. zamiast zaparzać ją wodą z czajnika to wrzucić do garka na mleko i gotować na małym ogniu 13-15min wtedy wszystkie dobre substancje przejdą do wywaru ;-) polecam naprawdè!
sky is the limit
  • 834 / 18 / 0
22 czerwca 2017neurobiolog pisze:
Na amfie niekoniecznie trzeba zapominac. Da radę się uczyć o ile w ciągi się nie wchodzi.

Daj szanse Bacopie i możesz np. zamiast zaparzać ją wodą z czajnika to wrzucić do garka na mleko i gotować na małym ogniu 13-15min wtedy wszystkie dobre substancje przejdą do wywaru ;-) polecam naprawdè!
a moge do tego uzyc zywych roslinek ktore sam uprawiam?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 3651 / 999 / 2
A dużo masz tych roślinek? Ja ogólnie traktuję rośliny jak przyjaciół (takie zboczenie po jednym z tripów na ALD-52 i zrozumienia natury roślin) i wolałbym ich nie okaleczać. Musiałbyś osuszyć, pokroić na kawałki i zaparzać. Bez sensu według mnie. Jak chcesz hodować coś na zjedzenie, to polecam Trichocereus bridgestii chociaż i do tej roślinki idzie się przyzwyczaić. To tak jakby opiekować się jakimś zwierzęciem, a potem je poświęcić w hołdzie własnemu ja podczas mistycznego przebudzenia meskalinowego
sky is the limit
  • 834 / 18 / 0
@up idzie sie przyzwyczaic tzn ze tolerka tak?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.