myszka1390 pisze:Poważnie pytali czy wiem że policja czyta rozmowy na fb. Wiedziałem o tym i im powiedziałem, że wiem i czy nie wstyd im.
Pierdol ich. Ja mam sprawę za sprawą i non stop dostaje listy o umorzeniach
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
Potwierdzam. Znajomi mieli "przypał" dawniej za mj, to niebiescy panowie powiedzieli im że mają fajnych sąsiadów i skorych do rozmowy. Rzeczywistość wyglądała troszkę inaczej, bo później okazało się że jeden typek się rozjebał mówiąc potocznie. FB nie wchodzi w tym przypadku w grę, ot kiepska wymówka mająca na celu Cię zmylić :)
Ale tak apropo już tematu rozmów, ciekawe jak sprawa ma się z gadu-gadu. Wątpię, żeby było kontrolowane.
Ogólnie na jakiej zasadzie niebiescy mają dostęp do prywatnych wiadomości z fb? Sądziłem,że do tego potrzebny jest chociażby nakaz.
Melvin Burgess
Owszem, w określonych wypadkach policja może wystąpić z prośbą do FB, żeby udostępnili im informacje.
/ http://seqrity.pl/co-facebook-przekazuje-policji /
SoulTrance pisze:Człowieku, jakiś zazdrosny, głupi ziomek Cię sprzedał. Wkręt z fejsem jest najbardziej popularnym sposobem ochrony świadka.
http://niebezpiecznik.pl/post/facebook- ... zestepstw/
Facebook korzysta z oprogramowania do monitoringu treści przesyłanych pomiędzy użytkownikami i skupia się na nielegalnej aktywności. Jeśli system “oflaguje” jakiś podejrzany komentarz, pracownicy Facebooka podejmują decyzję co z nim zrobić dalej i np. informują policję.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
...lub chociaż uświadomic społeczeństwo użytkowników.
Melvin Burgess
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.