Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 57 / 1 / 0
myszka1390 pisze:
Poważnie pytali czy wiem że policja czyta rozmowy na fb. Wiedziałem o tym i im powiedziałem, że wiem i czy nie wstyd im.
No Policja ma dostęp do wiadomosci,danych itp. z FB ale to ''że wybrali cie przez fb'' to musi być sciema, jakoś inaczej musieli się Tobą zainteresować.
  • 2466 / 16 / 0
Psiury nigdy nie powiedzą skąd mają info o tobie i zgłoszenie. Ja zawsze pytałem w aucie jak bylismy sami i dostawałem odpowiedź ,, Myślisz że nawet jak byśmy chcieli moglibyśmy ci powiedzieć ? "

Pierdol ich. Ja mam sprawę za sprawą i non stop dostaje listy o umorzeniach
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 811 / 5 / 6
@up

Potwierdzam. Znajomi mieli "przypał" dawniej za mj, to niebiescy panowie powiedzieli im że mają fajnych sąsiadów i skorych do rozmowy. Rzeczywistość wyglądała troszkę inaczej, bo później okazało się że jeden typek się rozjebał mówiąc potocznie. FB nie wchodzi w tym przypadku w grę, ot kiepska wymówka mająca na celu Cię zmylić :)

Ale tak apropo już tematu rozmów, ciekawe jak sprawa ma się z gadu-gadu. Wątpię, żeby było kontrolowane.
Uwaga! Użytkownik szpak123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 10 / 15
Snowden powiedział jak wygląda dzisiejszy Internet. O dragach to się przez TOR gada.
  • 142 / 7 / 0
Sprawę kręcili mi za młynek w którym był pył :nuts: . Sprawę umorzyli i wszystko oddali.
  • 359 / 10 / 0
A może byłeś w fejsbukowej grupie pseudo Hajpa? (Nie mówię o tej ukrytej grupie lecz tej drugiej,otwartej) i pisałeś bardzo jasno? :D

Ogólnie na jakiej zasadzie niebiescy mają dostęp do prywatnych wiadomości z fb? Sądziłem,że do tego potrzebny jest chociażby nakaz.
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
  • 127 / 11 / 0
W przypadku fejsa nie jest wymagany nakaz. Skurwysyny bardzo chętnie współpracują i udostępniają policji wszystko o co poproszą. Też mi pierwsza na myśl przyszła ta pseudogrupa na kilka tysięcy osób. Nie chwaliłeś się albo zbyt ostentacyjnie nie pisałeś co masz/będziesz mieć itp?
  • 567 / 53 / 0
Człowieku, jakiś zazdrosny, głupi ziomek Cię sprzedał. Wkręt z fejsem jest najbardziej popularnym sposobem ochrony świadka.
Owszem, w określonych wypadkach policja może wystąpić z prośbą do FB, żeby udostępnili im informacje.
/ http://seqrity.pl/co-facebook-przekazuje-policji /
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 4024 / 375 / 951
SoulTrance pisze:
Człowieku, jakiś zazdrosny, głupi ziomek Cię sprzedał. Wkręt z fejsem jest najbardziej popularnym sposobem ochrony świadka.
Możliwe, tym niemniej fb nie ukrywa, że zbiera informacje i przekazuje je Policji, także z własnej inicjatywy.

http://niebezpiecznik.pl/post/facebook- ... zestepstw/
Facebook korzysta z oprogramowania do monitoringu treści przesyłanych pomiędzy użytkownikami i skupia się na nielegalnej aktywności. Jeśli system “oflaguje” jakiś podejrzany komentarz, pracownicy Facebooka podejmują decyzję co z nim zrobić dalej i np. informują policję.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 359 / 10 / 0
Skurwesyny. Powinno się zrobić międzynarodowy strajk przeciw szpiegostwu fejsbóga,usuwać konta itp żeby wymusić na nich zmianę polityki....
...lub chociaż uświadomic społeczeństwo użytkowników.
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.