Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1009 / 42 / 0
A ja na dawce 2mg clona dziennie, często z browarem nie mam problemów z pamięcią dotyczącą rzeczy bieżących.
Dużo trudniej natomiast jest przyswoić nowe informacje.
Powiedziałbym nawet, że pogorszył się mój angielski od clonów.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 292 / 31 / 18
duldidaj pisze:
Poważnie, przy braniu benzo, zwłaszcza w takim trybie jak ja jestem, że biore paczkami dziennie jest problem. Wywieszam kartki na ścianie na widoku co mam dziś zrobić, o której godzinie, jakie papiery zabrać itp. ODLOT. Dzwonek nastawiany codziennie by mnie budził na na metadon bo bym kurwa przespał całe wydawanie.
Dzwoniłem już kilka razy na punkt metadonowy sklonowany i po alko z tekstem: "przepraszam, czy ja dzisiaj byłem bo byłem rano bardzo zaspany i mogłem po prostu śnić, że przyszedłęm" takie jazdy.
Skąd ja to znam :*). Dodatkowo mogę widzieć lub słyszeć coś, a za chwilę zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest mój wymysł (taki uraz psychiczny po zeszłorocznej zabawie z zopiklonem). Ostatnio jednak po całkowitym odstawieniu benzo i kodeiny, miewam dziwne wątpliwości co do rzeczywistości, np. pytam się komuś czy ja wczoraj robiłam daną rzecz, czy może po prostu śniło mi się to. Reakcja innych osób bezcenna...
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 53 / 3 / 0
Chociaż Clonazepam jest moją ulubioną benzodiazepiną, niestety wywołuje u mnie problemy z pamięcią krótkotrwałą (już w dawce 2mg). Nigdy jednak nie zdarzył mi się urwany film po benzo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.