Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Nie.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 605 / 156 / 0
To co stoi na przeszkodzie, żeby się przyznać i powiedzieć chociaż po części prawdę?
Np. "Zamówiłem darmowego sampla w celach kolekcjonerskich." itd.

Bo czytając te posty wywnioskowałem, że lepiej się nie przyznawać do niczego.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 365 / 2 / 0
Po co rzucać na siebie jakieś podejrzenia? Lepiej skłamać to nie mają się do czego dojebać, tak zaczną drążyć temat, zadawać pytania itp.
  • 2878 / 21 / 0
Nic nie stoi na przeszkodzie. Nawet jak powiesz, że zamówiłeś to, by się naćpac.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 605 / 156 / 0
bamboa ile trwało składanie zeznań? Trochę mi się spieszy w ten dzień i mam dużo rzeczy na głowie, chcę to jakoś rozplanować.
Mówiłeś im, że rejestrowałeś się na ich stronie, ale nic nie zamawiałeś, czy beton: "nic nie wiem, nie mam nic wspólnego z takimi rzeczami"?
  • 506 / 12 / 0
Idziesz składać zeznania jako świadek, nie zrobiłeś nic złego. Po co w takim razie składać fałszywe zeznania?

"Ktoś wysłał mi linka, byłem ciekawy, zamówiłem sampla."
http://www.youtube.com/watch?v=r16GL3N4PdM
"Jak działa jamniczek"
  • 605 / 156 / 0
Złożyłem zeznania. Wszystko sprowadziło się do zakreślenia sytuacji przez pana urzędnika, krótki wykład o środkach zastępczych plus pytanie po co zamówiłem to co zamówiłem. Po udzieleniu jakże wyczerpującej odpowiedzi, że to na użytek własny, został spisany protokół, złożyliśmy po autografie i do domu.
Orientujecie się może, czy UC odeśle mi tę przesyłkę, a jeżeli tak to na jaki adres: zameldowania czy na ten co zamówiłem przesyłkę?
  • 934 / 12 / 0
Jesli gdzieś by miało to być odesłane to adres na ktory szłą przestyłka . Odnośnie tego czy odzyskasz ja trzeba było od razu sie zapytać. Ale jeśli to była próbka tylko to nie ma prawdpodobnie czego odsyłąć.
  • 605 / 156 / 0
Pytałem. Ci ludzie z sanepidu nie maja o niczym pojęcia, bo oni dostali tylko "zlecenie" przepytania mnie w charakterze strony postępowania, a samo postępowanie jest prowadzone przez Urząd Celny (o ile dobrze wszystko zrozumiałem). Powiedzieli mi, że to właśnie ich powinienem się o to pytać, ale do tej pory zostałem już odesłany 3 razy (!) z moim pytaniem do innego organu UC.
W przesyłce były 4 piguły, wg. analizy zawierające 5-APBD i zanieczyszczone kwasem palmitynowym. Tak swoją drogą miało być 6-APB i zastanawiam się czy w labie spieprzyli syntezę, czy analitycy z UC coś pokręcili :D.
  • 3900 / 245 / 13
lysy666 pisze:
W przesyłce były 4 piguły, wg. analizy zawierające 5-APBD i zanieczyszczone kwasem palmitynowym. Tak swoją drogą miało być 6-APB i zastanawiam się czy w labie spieprzyli syntezę, czy analitycy z UC coś pokręcili :D.
Wcale mnie to nie dziwi... W świecie szarej strefy chemii RC takie ściemy to porządek dzienny (stąd mowa o "różnych sortach" danej substancji, a już w ogóle najzabawniejsi są ludzie dostrzegający ewidentne różnice w działaniu takich bliźniaczych związków, a za każdym razem dostają co innego). Ściema mogła zaistnieć w wielu miejscach, może sam producent w chinach ściemnił, bo rozeszło się o dobry hajs, a oni akurat mieli na stanie tylko to, może to sam vendor ściemnił bo np. lepiej sprzedawała mu się szóstka, a zostało mu dużo 5-MAPB; raczej bardzo mało prawdopodobne, żeby pomyliła się strona UC w PL.

Aha co do spieprzenia syntezy - to niemożliwe, gdyż te syntezy najprawdopodobniej się różnią użytymi substratami - tego napewno nie można zrobić przez przypadek, mieszając w lewo zamiast w prawo ;).
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.