Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 268 / 0
Bo to od walenia. Jesteś uzależniony więc nic dziwnego że masz problemy z pamięcią i koncentracją.

Opuść to forum, będzie łatwiej się ogarnąć.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1081 / 33 / 0
Pride kup pol kilo kurkumy pieprz i cynamon i powiedz zeby Ci ktos dal bana na ip na okres paru tygodni, takie widze radykalne rozwiazanie
  • 4807 / 268 / 0
To dobra decyzja, zawsze możesz tu wrócić, zawsze masz czas na wszystko, jeszcze się poukłada.
  • 1450 / 19 / 0
The Light,

widzę, że zastępujesz Tyler-a i Johny-ego. Może daj jakieś rzetelne info, że nałogowa masturbacja osłabia pamięć.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 4807 / 268 / 0
proszę bardzo http://attach.bramblethorne.org/Compuls ... ffects.pdf

nie zwykłem pierdolić bzdur

te prośby o podanie źródła są jakąś plagą na tym forum, sprawdzone info
  • 1081 / 33 / 0
C9H13N pewnie sam wali nalogowo I teraz zlapal pietra :D
  • 749 / 85 / 0
@The Light
Podany przez ciebie tekst ma zerową wartość dla czytelnika. Pisany jest jak typowy onetowy pseudonaukowy art. Co chwile wspomina się o 'badaniach' ale źródeł żadnych nie podano. Do tego wynika z niego, że walenie konia podnosi wszystkie neuroprzekaźniki i dlatego jest chujowe, zero konkretów. Do tego cała teoria wyjaśniająca jak fapanie pierdoli pamięć jest z dupy.

te prośby o podanie źródła są jakąś plagą na tym forum, sprawdzone info
Jak dla mnie to bardzo pożyteczna plaga.
  • 4807 / 268 / 0
Który tekst, z pdf?

Pytanie, jakie teksty mają wartość dla czytelnika? Te które potwierdzają jego poglądy? Może te, które są dla niego zrozumiałe?

Wg. mnie te które czynią życie bardziej wartościowym i poszerzają świadomość (bez użycia psychodelików...), plusik za wnikanie, hipciu.

Cholera, myślałem że to hipollek napisał a to Ty dżony

Zastanowiłem się nad Twoim wpisem, może wytłumaczysz mi czy możliwe jest przeprowadzenie rozsądnych badań nad procesem pogarszania koncentracji oraz pamięci na skutek uzależnienia? Faktem jest, że osoba uzależniona i nie ważne od czego jest zdekoncentrowana i zaburzone są jej funkcje poznawcze (szczególnie na tzw "głodzie"). Czy wiesz który obszar mózgu odpowiada za ten stan? Które neuroprzekaźniki? Jak odróżnić mózg uzależnionego psychicznie od masturbacji od mózgu uzależnionego od. np. hazardu?

Orgazm jest gwałtownym katalizatorem procesów nienaturalnych dla ludzkiego organizmu, oczywiście na dłuższą metę. Nie chcesz chyba powiedzieć że jego wpływ na funkcjonowanie mózgu jest neutralny. Czekam na odpowiedź i jakieś merytoryczne argumenty, proszę, chociaż Ty nie wyjeżdżaj z ciętymi ripostami jak dziecko.

proszę też o scalenie, dziękuję

Proszęęęę. Co ja Ci w głowie sziedzę? %-D - highp
  • 1709 / 11 / 0
Ja mam natomiast problem z zanikami pamięci, czasem robię coś i tego nie pamiętam. Nawet jak jestem czysty. Kilkuminutowe epizody wylatują, i to często chodzi o istotne sprawy.
  • 992 / 25 / 0
Nie chcę Cię straszyć, ale powinieneś pójść do neurologa. Jeżeli Twoje problemy wynikają z przeszłości z benzodiazepinami to pierwsze co powinieneś zrobić to przynajmniej 6 miesięczna abstynencja od substancji działających na układ gabaergiczny. Jak wygląda Twój miesięczny "jadłospis" narkotykowy? Bez solidnej przerwy nawet nie ma co liczyć na poprawę. Po takim czasie jeżeli nie będzie poprawy to wtedy musisz założyć najgorsze, czyli problem neurologiczny (zahamowanie neurogenezy, uszkodzenie osłonki mielinowej co też może mieć zaczątek w stwardnieniu rozsianym). Wtedy musisz już wybrać się do specjalisty.

Oczywiście możesz też stosować substancję, które są neuroprotekcyjne i inne wspomagacze. Tutaj już odsyłam do tematów o dopingu mózgu.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2013 przez Wildzen, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.