Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 422 / 3 / 0
Mi chyba z trzy lata, ale tylko dlatego że uparcie szukałem tam gdzie żaden przewodnik nie zalecał szukać.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
to brawa za wytrwałość :D a łysiczka rośnie raczej gdzieś "za cichością" czyli żadnych samochodów niedaleko łąk itp.?
  • 104 / / 0
Sprawdzę w Sobotę na zachodzie kraju, dam znać :)
długo zajęło wam znajdywanie swoich "miejscówek"?
Długo ;]
Kiedyś w676759838. Nie mogę się zalogować do tego konta
Spoiler:
  • 1628 / 199 / 0
LordHuj pisze:
Czy ktoś z Trójmiasta bądż okolic chętny na wspólną eksplorację terenów w okolicy w tym sezonie? W kupie przecie siła. Połączenie sił i wiedzy może zaowocować większymi szansami.
Pisz do mnie w razie czego to może się ustawimy na poszukiwania. :-D
  • 17 / 1 / 0
podpowie ktoś gdzie na śląsku szukać ? (okolice kato itp)

i takie pytanie szczytowy wysyp łysiczek kiedy przypada w rejonach pomiędzy Żywcem a Babią górą ?
  • 1392 / 12 / 0
Kiedy są ku temu odpowiednie warunki pogodowe.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 684 / 154 / 1
Do dsn : Tamten temat został zablokowany, więc odpowiem Ci tutaj :gun: . Oto i jak wygląda suma opadu za następne 192 godziny - oczywiście to tylko prognoza ;-) : http://meteomodel.pl/gfspl/ZBIORCZE/SOpad.png Ale sięga ona jednak aż do 25 sierpnia, a modele które sięgają dalej również nie widzą żadnych specjalnych opadów. Mam wrażenie, że rzeczywiście tak będzie, bo w moim regionie deszcz nie padał już od 12 lipca !!!. Mamy niesamowitą suszę i chyba najwyższe zagrożenie pożarowe w Polsce. Także u nas na południowym wschodzie w sierpniu szans być praktycznie nie powinno :*) , zobaczymy co przyniesie wrzesień :cheesy: .
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2013 przez owerfull, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1392 / 12 / 0
Mówił mi właśnie dwa dni temu jakiś dziadek w Bieszczadach, że nie padało tam półtora miesiąca. Przerwy w dostawie wody itp. problemy. Gość, leciwy, nie pamięta takiego lata jak żyje. U mnie, w sąsiednim województwie, praktycznie to samo. Obstawiam przełom września/października jako początek sezonu. Chyba że zajdzie diametralna zmiana w następnym miesiącu.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 147 / 23 / 0
Może nie będzie tragedii. Pamiętacie jakie susze były w zeszłym roku? We wrześniu i tak kosiliśmy łysice. Nawet ja totalny nowicjusz nazbierałem na kilka podróży, a niektórzy to nawet tysiące grzybów narwali.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.