...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 195 / 4 / 0
Biorę Naltrexon (aktualnie w dawkach 5mg/d. ) około 2 lat z przerwami . Lek ten pozwolil mi wyrwać się z tramalowej niewoli w której kiedyś tkwiłem . Jak dla mnie SUPER. Polecam wszystkim tym , którzy maja problem z opoidami i alkoholem .
  • 2652 / 382 / 0
Póki nie dopadną Cię psychiczne głody to będzie cacy. Zablokowanie problemu nie oznacza pozbycia się go na dobre. Jak wcześniej pisano - ludzie na naltreksonie często zastępują sobie opiaty innymi używkami po czym wracają z powrotem do nałogu. Naltrekson nie wymaże wspomnień, ani nie zmieni Twojej psychiki. Według mnie to tymczasowy środek, który pomaga zrobić dłuższą (kilkumiesięczną, może kilkuletnią) przerwę. Jeśli w tym czasie pracujesz nad sobą, to jest szansa na względnie normalne życie, tylko powiedz mi ile lat można jechać na naltreksonie, próbując zapomnieć?
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.