ODPOWIEDZ
  • 88 / / 0
O to chodzi że nie mam kapitału na mylar w sumie to porwałem sie troche z motyką na słońce ale dołożyłem jej jeszcze jedną CFL 23W i mam w sumie 4720lm i ze światłem narazie problemu chyba nie będzie La Musa nie przeżyła coś sie stało i wyszła ze skorupką na przedlistkach, zrzuciła je i obumarła :-/ ale teraz Lece z Skunk no1 x Haze który ma 9 Dni i jakoś idzie zapodaje fotke:
[ external image ]
Folia została tylko na odbłyśniku który zmienie na blache do pieczenia :-D i na doniczce :D
  • 708 / 6 / 0
Koc ratunkowy kosztuje 20 zl w aptece. Może warto byli by zainwestować.
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 88 / / 0
[ external image ]

A to 12 dniowa roślinka :D czekam dwa dni i daje jej 12/12 co ma być będzie lekko końcówki listka sie wywinęły ale to przez niską wilgotność i już po kłopocie :D Oby dotrwała
  • 422 / 1 / 0
trzymam za nią kciuki - pozbądź się tej folii (mówię tylko o ścianach)

thx Azuzu - sprytne, sprytne, tego patentu nie znałem ale kiedyś chyba miałem taki koc w rękach i jeśli mi się dobrze pamięta struktura i wygląd (takie małe oczka) to by się świetnie nadawało jako tani zamiennik
poza tym widzę przy tym dodatkowe korzyści - z racji funkcji musi to pewnie być szczelne a to trochę mniej problemów jak ktoś nie ma pro box-a
  • 4 / / 0
Czekaj, czekaj, czekaj, masz 12 dniową roślinkę z 3 partiami liści i zmieniasz jej światło na 12/12? :moody:
  • 88 / / 0
Taki był plan ale zaraz zaraz :D SPokojnie niektórzy dają od kiełka 12/12 i jest ok jednak moja roślinka nie była ok ^^ miała 12/12 przez 7 dni zaczeła sie określać a ja zajebałem jej 18/6 i sobie spokojnie rośnie dalej, mam tylko nadzieje że sie nie pohermi i że zacznie kwitnac spowrotem później, chciałem tak zrobić bo to nasionka reg i szkoda czas i pieniadze marnwać na Geja
  • 422 / 1 / 0
Tenpa-San pisze:
niektórzy dają od kiełka 12/12 i jest ok
pewnie, że tak - nie dopowiedziałeś tylko, że nagrodą za to są plony około 3 do 5 gramów z rośliny...i to przy odrobinie szczęścia

na prawdę - nie kumam po co to miało być - wcześniej nie dopatrzyłem, że to napisałeś ale teraz dumam jakie to dobro miałoby z tego wyniknąć
  • 75 / 1 / 0
Pomóżcie!!,Strasznie mi się wyciągnął mój pomidorek,chyba tak do światła lgnie,aż w końcu upadł i musiałem go podwiązac,a ja mam tylko 2 świetlówki energooszczędne philipsa 23W(130W)x2=260W.Czy to jest przyczyną?? A gdybym dodał jeszcze dwie(110Wx2=220w)plus tamte260=480W,pomoże to??pozbiera się moja roślinka?? i czy to wystarczy??
I jeszcze jedno pytanie:Przy naświetlaniu codziennie po 12h mocą 23Wx4=92W , o ile tak mniej więcej wzrośnie rachunek za prąd??
Dzięki z góry za potencjalną odpowiedź,pozdrawiam
  • 422 / 1 / 0
czy to wina światła czy czegoś innego to ciężko prorokować na odległość - jak oświetlałeś roślinę od początku po 12 godzin na takim słabym oświetleniu a robisz to od niedawna to prawie pewne, jak jechałeś 24h na dobę to powinny być małe i chujowe ale jest to raczej wystarczające aby coś przeżyło, jak rzeczywiście tak się strasznie wyciągał to jednak bym stawiał na światło, pomidor zdycha bo mu się w końcu się bateryjki skończyły a nie miał jak samemu produkować energii do życia

jeśli to nie jakaś choroba i na pewno chodzi o światło to na temat wpływają:
odbicie światła - to trochę by ratowało, lipne (słabe) światło ale przynajmniej wydajnie zaserwowane
powierzchnia szafki - im większa, tym wymaga więcej światła, to raczej oczywista oczywistość ale wspominam na wszelki
odległość - może to kwestia tego, że szafa jest wysoka a lampy znajdują się metr albo jakąś inną absurdalną odległość od roślin

pamiętaj, że to, jakiej mocy dane żarówki są ekwiwalentem, jest tak naprawdę brane z dupy - producent umieszcza to jako zachętę do zakupu, nie używaj tych wartości bo jak widzę takie 480W to mnie na śmiech bierze - uważaj tylko abyś nie dał dodatkowych 4 świetlówek bo będziesz miał tysiąc-watową hodowle a to już hurt się robi :-D

myślę, że musisz dodać te dwie świetlówki - jeśli to wina braku światła to na kwitnienie potrzeba Ci będzie i tak dużo więcej mocy niż te 4 ale na fazę wegetatywną (przy uwzględnieniu powierzchni itd.-patrz drugi akapit) to już powinno wystarczyć

co do ostatniego - sprawdź sobie cenę kilowatogodziny u twojego dostawcy prądu (np. na ich stronie www), policz jaką częścią kilowata (1000 W) jest to co zużywasz na godzinę, policz ile kilowatogodzin zużywasz w miesiącu i na koniec pomnóż przez cenę kWh (tylko nie bierz tych wymyślanych wartości a realne)
zapewniam, że wszystkie współczesne komputery z systemami Windows, Linux czy OS oraz każdy pieprzony telefon komórkowy i tablet są uzbrojone w kalkulator
Ostatnio zmieniony 02 września 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 5 razy.
  • 61 / 1 / 0
12hx94watx30dni=33,8 kWh teraz pomnóż te 33,8 przez koszt 1kWh. W moim przypaku wrozsłoby o 20 zł = nic takiego starzy sie nie połapią i nie spiorą Ci dupska xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.