Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 106 / 0
Jest taki schemat, że przyszedł wczoraj list, iż dostałem adwokata z urzędu. Dawno temu synkowi tego adwokata nie chcąco wjebałem bo się przypierdalał itd, coś czuję, że ten adwokat nie będzie za bardzo mi przychylny. Tera pytanie do kogo i gdzie składać wniosek o innego adwokata - czuję po kościach, że skoro mi adwokata dali, to będzie nieco grubo i lepiej mieć takowego niż nie mieć, z tymże hmm taki adwokat jak w moim przypadku może mi jeno biedy narobić ;p Co tera?
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 3205 / 388 / 0
Napisz wniosek do sądu (tego który ci przydzielił tego adwokata) z prośbą o zmianę. Musisz umotywować, opisz sytuację bez zbędnego wdawania się w szczegóły.
  • 40 / / 0
pilleater pisze:
Jest taki schemat, że przyszedł wczoraj list, iż dostałem adwokata z urzędu. Dawno temu synkowi tego adwokata nie chcąco wjebałem bo się przypierdalał itd, coś czuję, że ten adwokat nie będzie za bardzo mi przychylny. Tera pytanie do kogo i gdzie składać wniosek o innego adwokata - czuję po kościach, że skoro mi adwokata dali, to będzie nieco grubo i lepiej mieć takowego niż nie mieć, z tymże hmm taki adwokat jak w moim przypadku może mi jeno biedy narobić ;p Co tera?
Jezeli nie wiesz, jak taki wniosek napisac, najlepiej wybrac sie do pierwszego lepszego adwokata pamietajac, ze on na takich jednorazowych pomocach bedzie chcial duzo zarobic. Nie zaczynaj gadki od tego, ile to bedzie kosztowac, tylko, ze takiego wniosku potrzebujesz z takiego powodu (tu mozesz podac szczegoly). Jak juz taki napiszecie, pytasz ile. On Ci wyskoczy z duza kwota (na 99.999999%, w koncu na adwokata nie z darma racji mowi sie pijawka :-D ). Ty mowisz, ze nie masz za bardzo pieniedzy, i mowisz, ze byles przygotowany na maksymalnie polowe tego, co on powie. Przygotuj zatem drobne banknoty w portfelu. Wydaje mi sie, ze taki wnosek bedzie cie kosztowal maksymalnie 50 zl.
http://talk.hyperreal.info/lad-t39515.html

Rozmowy na temat vendora "AL-LAD"
  • 5299 / 106 / 0
Nie no wydaje mi się, że będę umiał se sam napisać. Taki inny list motywacyjny trochę, acz dzięki za wpisa
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 56 / 1 / 0
Radca prawny nie wystarczy do takiego pisma? Dość skomplikowane pisma (odwołania itp.) do komornika, mojej znajomej radca prawny pisał po 30zł. Fakt, że trochę go na litość brała.
Ja jak się odwoływałem w pewnej też nie prostej sprawnie administracyjnej do Urzędu Miejskiego to radca brał bez żadnej łaski 50zł za pismo.
  • 1615 / 29 / 0
Z własnego doświadczenia i znanych mi osób wybór prawnika powinno się dobrze przemyśleć.

Zależy jakie sprawy mamy na karku, czy grube czy raczej błache. Są prawnicy, którzy specjalizują się w pewnej dziedzinie np narkotyki, grupy przestępcze, morderstwa, wymuszenia, kradzieże. itp. NIe każdy adwokat weźmie każdą sprawę.

Jeżeli mamy na prawdę nabrechtane, to lepiej udać się do chłopaków z grup przestępczych. Oni zawsze mają zajebistych prawników. Niejednokrotnie z bardzo szerokimi kontaktami. A co za tym idzie z mozliwościami. I robią rzeczy niemożliwe. Potrafią wyciagnać z wielkiego szamba, albo zminimalizować karę do minimum. Byłem swiadkiem wielu takich spraw. Kasują krocie, ale wiesz za co płacisz.

Natomiast jeżeli sprawy są błache. Posiadanie jakiś małych ilości narkotyków, kradzież, przepychanka z urzędem skarobowym albo zusem, odwołania do psiarni w sprawie mandatów, napisanie jakiegoś pisma, to wystarczy "normalny" prawnik. Dobrze jeżeli ktoś już wcześniej ze znanych nam osób korzystał z jego usług.

Z resztą nazwiska dobrzych prawników są znane w każdym mieście.
  • 934 / 12 / 0
jgw21 pisze:

Chytry dwa razy traci. Raz adwokata nie wziąłem :nuts: i skutki były opłakane zawiasy horrendalne koszty postępowania i ekspertyz do tego wysoka grzywna. To było DOBROWOLNE PODDANIE SIĘ KARZE !!. Byłem głupi bałem się, pies mnie podszedł na "przyjaciela wybawce z mych kłopotów" i klamka zapadła.

Drugi raz już z adwokatem śmiałem się z podobnego przypału.

Pozdrawiam.
Koszty sądowe *wchodząw to badania i ekspertyzy)są niezależne i zawsze takie same, nie ważne czy było dobrowolne podanie się karze czy nie. Ich wysokość to konkretne łączne koszty poniesione w postępowaniu i nie podlegają negocjacjom.

W moim przypadku, oskarżenie o posiadanie łącznie blisko 500g nielegalnych substancji, podejrzenie o handel finalnie odpadło z braku dowodów. Adwokat specjalizujący się w tej tematyce: koszt łącznie jakieś 11tyś. Wyrok rok w zawieszeniu na dwa + grzywna 1tyś zł, koszty sądowe prawie 20tyś (generlnie to koszt badania ponad 50 substancji w prawie stu próbkach, kopia binarna dysków i analiza danych, badania przez biegłych psychiatrów). Korzyści z posiadania adwokata. Zatrzymanie trwało 24h i odbyło się poza komisariatem, podczas niego nie mogłem zostać przesłuchany, nie zastosowano aresztu tymczasowego do sprawy, na pierwsze przesłuchanie zgłosiłem się na komisar w towarzystwie adwokata po około 5 miesiącach od zdarzenia.
Czy się opłacało? Generalnie tak, wyrok dostałem wręcz śmieszny, znajomy za jednego jointa dostał więcej. Kosztów sądowych nic by i tak nie zmieniło. Jedyne co można sięzastanawiaćto czy tańszego adwokata by nie dałop rady znaleść, ale tu miałem pewność profesjonalizmu. Niestety płacić jeszcze za całość jeszcze trochębędę :-/
  • 1736 / 18 / 0
0202122 pisze:
Z własnego doświadczenia i znanych mi osób wybór prawnika powinno się dobrze przemyśleć.

Zależy jakie sprawy mamy na karku, czy grube czy raczej błache. Są prawnicy, którzy specjalizują się w pewnej dziedzinie np narkotyki, grupy przestępcze, morderstwa, wymuszenia, kradzieże. itp. NIe każdy adwokat weźmie każdą sprawę.

Jeżeli mamy na prawdę nabrechtane, to lepiej udać się do chłopaków z grup przestępczych. Oni zawsze mają zajebistych prawników. Niejednokrotnie z bardzo szerokimi kontaktami. A co za tym idzie z mozliwościami. I robią rzeczy niemożliwe. Potrafią wyciagnać z wielkiego szamba, albo zminimalizować karę do minimum. Byłem swiadkiem wielu takich spraw. Kasują krocie, ale wiesz za co płacisz.

Natomiast jeżeli sprawy są błache. Posiadanie jakiś małych ilości narkotyków, kradzież, przepychanka z urzędem skarobowym albo zusem, odwołania do psiarni w sprawie mandatów, napisanie jakiegoś pisma, to wystarczy "normalny" prawnik. Dobrze jeżeli ktoś już wcześniej ze znanych nam osób korzystał z jego usług.

Z resztą nazwiska dobrzych prawników są znane w każdym mieście.
prowadzisz tak bogate życie kulturalno-przestępczo-narkomańsko-towarzysko-osobiste że się zastanawiam jak w tym wszystkim znajdujesz czas na bycie na bieżąco na forum i regularne udzielanie się tutaj? no i na dobrą książkę też czas znajdziesz nie mówiac już o utrzymywaniu kontaktów z członkami zorganizowanych grup przestępczych i obserwowaniu jak toczą się ich sprawy. maszyna nie człowiek

jak ty to robisz?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 1615 / 29 / 0
@up
To co tu piszę, to tylko i wyłącznie moja bujna wyobraźnia. Jestem prawym obywatelem, żyje zgodnie z prawem i płacę podatki (psie kupy też sprzątam).

Z narkotykami nie mam nic wspólnego, jedynie czytam o nich na forum. Znajomych nie mam wcale. O grupach przestępczych słyszę co jakiś czas w radiiu albo telewizji.

A w niedzielę wyobraź sobie kolego, mam czas żeby iść do kościoła (zawsze daję na tace).
  • 47 / 3 / 0
0202122 pisze:
. NIe każdy adwokat weźmie każdą sprawę.
Dokładnie - ostatnio zostałem oświecony, że sprawy narkotykowej nie tknie szanujący się adwokat bo mu to popsuje reputacje... Dlatego mój prywatny działa pro bono i sam tego chce :-D
Inna rzecz jak może sobie ładnie dorobić - mafia nie szczędzi środków.
Ja po prostu wybieram zycie w nietrzezwosci.
Z prochu powstales, z konta powrocisz...
synth-drugs-branch analizer
ODPOWIEDZ
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.