Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
Czy aromat można normalnie wkropić do acetonu przy produkcji maczany?
  • 1107 / 52 / 0
Mozna
Chuj na kaczych łapach
  • 8 / / 0
Ale to nie działa. Pachnie przez krótki czas, a później po prostu znika, smaku oczywiście nie ma. Znam jednak "apaczów" którzy dosypywali do tego zmielone oraz wymieszane....kadzidła, tak, te kadzidła na patyku. Zapach był, owszem, ale podobno smakowało okrutnie i nie dało się tego palić.
  • 2466 / 16 / 0
Bo te olejki eteryczne szybko się ulatniają. Ich temp wrzenia jest coś ponad 30*C

Jak już to aceton odparować do sucha i wtedy wkropić.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 9 / / 0
Podpisuję się pod pytaniem shoting1990. Wie ktoś gdzie można kupić susz konopii przemysłowej?
Czy ktoś jeszcze testował ten olejek eteryczny o którym wspomniał Kju?
  • 38 / / 0
Niedługo będę testować olejek eteryczny o zapachu konopii. Będą dwa eksperymenty:
1) 1ml olejku do 100ml roztworu acetonu+substancja, w całość wrzucam bazę do maczanki
2) Roztwór z 1ml olejku rozpuszczony w jakiejś ilości spirytusu lub acetonu (jeszcze nie wiem jaka ilość i który rozpuszczalnik) będzie naniesiony na już przygotowaną wysuszoną maczanę w ilości 50g przy pomocy atomizera/rozpylacza.

Co będzie poddawane testom:
1) trwałość zapachu
2) wpływ na smak

:)
Masz dość bycia singlem? Zostań humbuckerem.
  • 823 / 11 / 1
Polecam włożyć maczankę do słoika razem ze np. skórką z cytryny, pomarańczy. Odstawić na parę dni najlepiej w ciepłe miejsce żeby przy wysychaniu oddawało jak najwięcej aromatu. Robiłem tak z ziołem i uzyskiwałem bardzo ładny aromat, gorzej ze smakiem (lekki). Trzeba uważać aby nie spleśniało. Można po próbować z innymi rzeczami które mają mocny aromat (albo zmieszać z np. Aromatyzowaną Yerbą). Olejki do ciasta coś tam dają ale trzeba ich dużo dodać (a przeważnie są robione na oleju roślinnym) i skwierczy przy paleniu :-(
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 38 / / 0
Okej, olejek przetestowany na oba sposoby...

Jednym słowem - nie jest wart do takich zastosowań. Na smak wpływ właściwie żaden a zapach, niezależnie od metody, ulatnia się szybciej niż można przewidzieć.

--------------

Popieram również wrzucanie skórek po cytrynie, pomarańczy, mandarynkach - ogólnie cytrusach - do słoika z maczaną. Zamknąć słoik i trzymać tak kilka dni (najlepiej około 3) ale otwierać przynajmniej raz dziennie na 30 minut, żeby nie spleśniało. Zapach jest wtedy cudowny. ;)
Masz dość bycia singlem? Zostań humbuckerem.
  • 14 / / 0
Co do olejków, żeby to miało sens najpierw trzeba olejek rozpuścić. Moge polecić z MO Taste Enhancer , ewentualnie jeżeli chcemy zaoszczędzić kilka zł to idziemy do apteki i kupujemy gliceryne( 2 zł ), to w zasadzie to samo. Wystarczy dać od 5 do 20ml na 100g ziół. Dzięki glicerynie maczana spala się wolniej, dym jest łagodniejszy i jest go o wiele więcej. Na tej samej zasadzie robi się liquidy do e-peciorów.
Ja osobiście robie to tak, najpierw maczana i do alkoholu 1 ml olejku np. konopnego (na bankk tak robią te fake sqny itp), następnie biore malutki słoiczek (np. po przecierze pomidorowym :D ) wlewam około 7 ml gliceryny( na 50 g) i podgrzewam troszke od spodu zapalniczką, potem wlewam do słoiczka reszte olejku (w wypadku konopnego z MO 4 ml) zakręcamy, mieszamy i zostawiamy w spokoju na czas aż maczana wyschnie(ja zostawiam na noc), do słoika dolewamy odrobine wody (nie próbowałem ale pewnie po rozcięczeniu z alko zamiast wody szybciej by odparowało), mieszamy, a następnie maczane do większego słoiczka, zawartość mniejszego wlewamy do większego, zakręcamy, mieszamy, czekamy aż wyschnie.
Co do proporcji i wgl to radze popróbować sobie na czystych ziółkach, za dużo gliceryny daje mydlany smak. Na podkład polecam LIŚĆ MALINY - NUMER 1.
Po takim zabiegu aromat jest o wiele bardziej trwały i wydobywa sie też podczas palenia.
  • 147 / 6 / 0
A nie lepiej użyć aromatów do tworzenia liquidów do e-papierosów (nie chodzi mi o gotowe płyny do nich). To przynajmniej jest stworzone do "palenia" a nie jakieś olejki do ciast czy inne gówna.
Np. na e-dym.pl jest dosyć tanio, i macie smaków od groma, a nie trujecie płuca. To że palicie chemie to nie znaczy że od razu trzeba pakować do maczany co popadnie. Czasami aromaty można też dostać na stoiskach z e-fajkami.
ODPOWIEDZ
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.