Gdy na grzybowym tripie piłam herbatę i odkryłam jaka to wspaniała czynność: picie.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Nie zapomnę 600 mg kodeiny z dwoma wiadrami.
Nie zapomnę pierwszych dwóch tripów na DXM oraz pierwszego tripa na homecie, pierwszy mój psychodelik, który spędziłem razem z ziomkiem w pięknych górskich okolicach Bielska Białej.
Nie zapomnę myśli, że umieram gdy zdecydowanie przesadziłem z 5-MeO-DMT i samego DMT.
Nie zapomnę tego wszystkiego.
- Tripa, podczas którego ja byłam na meskalinie, a Jogurt na zolpidemie
- Tripa z Jogurtem po BXM, kiedy weszliśmy do domu jakiegoś gościa, okrążyliśmy Karmelicką 50razy, w ogóle to przez całą noc błądziliśmy po Krakowie, a gdy pewien facet powiedział Jogurtowi: ręce Ci się "trzęsą" to on odpowiedział: "No, wiesz... delirium", jakby to była najnormalniejsza rzecz w świecie.
- Zlotu DEXEELET
- Wielu głębokich tripów na powoju, 2cp, meskalinie, DMT, am2201.
- Misiów, sów i kotków , które ukazywały mi się po prawie wszystkich psychodelikach
- Jazdy na rowerze po MXE
- Oj, lista będzie jeszcze długa...
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.