ShadySharky pisze:Kawa dobra na kondycję jest.
Taka mocna wystarczy przed wysiłkiem wytrzymalosciowym.
Inna sprawa, gdy mówimy o substancjach, które mają "bonusowe" efekty...
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Polecam sok z pomidorów do stymulantów, będą lepiej działać. Piłem, sprawdziłem, polecam.
Pozdrawiam
Wildzen pisze: Polecam sok z pomidorów do stymulantów, będą lepiej działać. Piłem, sprawdziłem, polecam.
Teraz pomyśl ile ludzi bawiących się stymulantami dba o to by normę szamać w ciągu dnia?
Zjeść 4-5g potasu to jest sztuka, a co dopiero 7g. Dieta na stimach jest ważna jeżeli chce się coś pożytecznego z nich wycisnąć.
Stymulanty po potasie działają o niebo lepiej chociażby dlatego, że serce potrafi sobie poradzić na wyższych obrotach (wytwarza się więcej energii dla mięśnia sercowego) co poprawia komfort psychiczny, mięsnie są nawodnione i poprawiony jest transport glukozy do nich. Znika roztrzęsienie po stimsach, jakieś nieregularne walenie serca, lęki, sztywności mięśni czy bolesne kurcze (tutaj też magnez jest ważny). Przy wysokiej podaży sodu co w dzisiejszych czasach jest powszechne, należy dbać o dostarczanie potasu (jest to potrzebne do prawdłowego działania pompy sodowo-potasowej na błonach komórkowych).
Nie jest to historyjka wyssana z palca, empirycznie potwierdzone nie tylko przeze mnie, jak poszperasz to znajdziesz relację innych użytkowników.
O ile nie masz dużych braków to po dużej dawce potasu (nawet na raz, byle było by to w produktach spożywczych bo czyste sole potasu mogą powodować dosyć intensywne wymioty) przejdzie Ci od razu roztrzęsienie, drżenia mięśni, zadyszka przez niewydolne serducho, lęki, deprecha, irytacja.
Moim skromnym zdaniem, nalezy się tym zainteresować bo bardzo poprawia komfort zażywania takich środków. Spróbuj i zdaj relacje, nie kosztuje to dużo bo każdy ma w pobliskim markecie, morele suszone, banany i sok z pomidorów. Ewentualnie w aptece jest dostępny asparaginian, też polecany przy stymulantach, na forum tutaj szczególnie zachwalany.
Temat minerałów był już poruszany w temacie "doping mózgu" jeżeli chcesz więcej informacji, posty Tylera, JohnegoH albo Fajniejest. Wystarczy, że wpiszesz "potas".
Pozdrawiam
Dzięki, nie wiedziałem o tym :-D A na pewno się przyda.
WildMonkey pisze:Czy potas zalicza się do elektrolitów?
Wczoraj miałem okazję testować przecier pomidorowy własnej produkcji (100% natura, jak to mówią) przy maratonie z 4-FMA. Cudów może nie było, ale działanie okazało się wyraźne. Rano praktycznie w ogóle psychicznej zjeby (no, nie licząc zaburzenia czynności psycho-motorycznych, ale to pewnie z powodu dopaminy).
Zresztą, podczas brania już sam fakt, że wypijam remedium dla mojego serduszka działał, jak należy (tak, wiem, placebo, bo placebo, ale skuteczne). ;)
A ogólnie po maratonie nie mam problemu z treningami a uprawiam już od paru dobrych lat mma. Do siłowni też oczywiście w tygodniu zawitam i nie mam żadnych problemów z tym. Dobra dieta i najważniejsze jest to aby, dostarczać organizmowi niezbędnych składników by prawidłowo funkcjonował.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.