Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 80 / 2 / 0
czesław wydaje mi się że bardzo podobny wzór do bk-MDDMA ma etylon, więc może to po prostu chochlik, a o etylon im chodziło?
  • 1893 / 182 / 0
"celowe wprowadzenie w błąd", nie mam nic przeciwko %-D. Ale chyba tak nie jest, biorąc pod uwagę że ci goście mają tytuły i stanowiska, robią za ekspertów, a ich opinia w razie czego może pójść gdzie trzeba. Przynajmniej jednej substancji stamtąd byłoby mi szkoda.
  • 1472 / 26 / 0
W sumie tylko jeden kannaboid jest fajny z tych o których napisali ,amki mogą banować tą trucizne ,a reszta rzeczy to w ogóle nie pojawiła się wątkach na hypku więc wynika , na to ,że te substancje pojawiały się w maczankach ziołowych i solach do kompieli w sklepach z dopalaczami, a jak czytam forum o dopalaczach to produkty są mocne, toksyczne i nieprzyjemne ,więc użytkownicy RC nie ucierpią wiele na tej ustawie jeśli miała by wejść

Zastanawia mnie też stwierdzenie ,że w ostanich miesiącach pojawił się JWH-007 przecież był zdelegalizowany w tamtej nowelce

tak w ogóle ile może wnieś ten PDF do ustawy ? tam jest tylko jedno zdanie o nowych środkach ,a cały ten PDF p;rzedstawia temat dopalacze i RC od 99 roku i jego głowynym celem ,jest przedstawienie historii smart drugz a nie mówienie o nowych substancjach ,w sumie jak będę miał czas to poczytam tą historie bo się interesuje jak to było od początku ze smart drugami bo w necie jest mało o historii
  • 3449 / 129 / 8
Chodzi mi o to, że jakbym ja miał robić listę do zbanowania to by wyglądała zupełnie inaczej, i na pewno nie byłoby na niej takich randomów jak bk-MDDMA albo WIN 48,098 (wtf?)
  • 2814 / 14 / 0
@Dersu Uzuala:Używam duckduckgo News-pozwala ładnie obserwować całość wiadomości medialnych, czasami nawet serwis lokalny się trafi. Tam właśnie są te pojedyńcze. Możesz spróbować patrzeć na archiwalne, ale większość już nie dostępna. Pomocne może być forum i stare posty, bo odkiedy pamiętam to jest strach o zareckowanie tego i owego. W sumie odkąd są dopalacze to osłabły fale głosów w mediach krajowych o zwiększeniu kontroli efedryny/pseudoefedryny, a mówi się właśnie o dopalaczach.
Ostatnia fala artykułów na temat efedryny w mediach krajowych jak pamiętam to czas powstania wpisu:
http://vetulani.wordpress.com/2011/09/0 ... rny-rynek/ .

Warto spojrzeć na np. Żukiewicz-Sobczak, Wioletta, i Ewelina Krasowska, ‘Analysis of psychoactive and intoxicating substances in legal highs’, Ann Agric Environ Med, 19 (2012), 309–314 <http://aaem.pl/fulltxt.php?ICID=1002012> [pobrano 7 lipiec 2012 i raport GIS ( http://panczypani.tumblr.com/post/25658 ... wa-raportu), jeżeli chodzi o stopień przebadania próbek. Są badania, będą artykuły, bo można mieć punkty za to, a z tego .... Odnośnie stadnych zachowań mediów to warto spróbować dotrzeć do artykułów o raporcie GIS.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 804 / 5 / 0
A ja polecam szczególnie stronę http://sejmometr.pl/start
Śledziłem tam na bieżąco np. http://sejmometr.pl/projekt/JnTKG,Zmian ... narkomanii
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
  • 3449 / 129 / 8
No to chyba już ustaliliśmy, że WP nie jest wiarygodnym źródłem informacji?
Do delegalizacji stosowne organy się jeszcze nawet nie przymierzają, choć z pewnością są świadome że kiedyś trzeba będzie znowu znowelizować ustawę. Dopóki jednak eksperci dostarczają im tak zajebistych informacji jak panowie Blachut i Szukalski (chylę czoła), to ćpuny mogą spać spokojnie. Chyba że ktoś gustuje w WIN 48,098. To przepraszam.
  • 1893 / 182 / 0
Pocieszyliście mnie, bo tu i ówdzie krążyły opinie że 'coś sie szykuje', 'to jeszcze w tym roku'. Jak widać do tego daleka droga. Chyba najwcześniej byłoby coś slychać na poziomie rozmów sejmowych, wewnątrzpartyjnych, ministerstwo zaczęłoby zlecać ekspertyzy - macie tam swoje wtyki? %-D. Swoją drogą dopalacze otwierając stacjonarki same strzeliły sobie w stopę i mam nadzieję że to się już więcej nie powtórzy, dostarczyły w ten sposób społeczeństwu namacalnego wroga (świetny prezent dla propangady antynarkotykowej). Wiadomo że co z oczu, to i z głowy - póki użytkownicy i sprzedawcy będą odpowiedzialni, sprzedaż rc pozostanie problemem marginalnym, choć po różnych tegorocznych wydarzeniach nie jestem tego pewien (przydałyby się obostrzenia uniemożliwiające zakup nieletnim).
  • 1472 / 26 / 0
http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/a ... atruc.html

jak bardzo może to zaszkodzić w tej sprawie ?

naszczęście kończą się wakacje
  • 3205 / 176 / 0
Gdzie ta lista?

Nie ma listy, nie ma delegalizacji.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.