Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 126 / 1 / 0
Moje studia też mają coś wspólnego z medycyną. Pewne sprawy są dyskusyjne na pewnym poziomie wiedzy. Proszę miejcie to na uwadze w tej dyskusji.
Asinus pisze:
Ja mam jakąś szczególną wrażliwość na tytułowe działanie alkoholu, gdyż już po dwóch / trzech piwach czuję podwyższone ciśnienie. Trudno mi zasnąć, mimo że dla wielu alkohol działa nasennie to ja mam po nim bezsenność.
Kwestia podejścia do sprawy i twojej psychiki. Tak po prostu bywa. Tak jak psyhodeliki nie są dla wszystkich i thc nie jest dla wszystkich tak i alko nie jest dla wszystkich

Asinus pisze:
Nie mogę spać, bo czuje pulsowanie krwi w głowie; nie mogę leżeć na lewym boku, bo czuje jak serce mocno bije. :/ Do tego, poza podwyższonym ciśnieniem, alkohol wywołuje u mnie jakąś lekką reakcję histaminową, bo po piciu czuję swędzenie, a niekiedy dostaje jakiegoś alergicznego kataru.
Też tak mam. Tak ma być. Może się za bardzo wczuwasz? Może poczytaj, pomódl się czy pomedytuj (co tam lubisz) i zmęcz się. Jak jednej nocy przez to nie prześpisz to też nic się nie stanie. Kataru też dostaję i mam go kilkanaście godzin. (flegma zagęszczona przez odwodnienie i zatkane zatoki)
Asinus pisze:
Ogólnie praktycznie zawsze po piciu muszę obligatoryjnie wziąć aviomarin żeby móc spokojnie zasnąć.
Nigdy!! Alkohol jest tak ciężki dla organizmu, że nie powinno być opcji z uspokajaniem się czymkolwiek pod wpływem. Najlepiej przeboleć.
  • 1521 / 73 / 0
@Czesio tej ale ja w sobie nie mam kranu z nieskończoną ilością krwi, jak układ zwiększy swoją obiętość, to ciśnienie opadnie. To tak jakbyś miał butlę ronsona powiększającą się wedle Twej woli, napełnił ją do pełna gazem a następnie powiększył. I co, ciśnienie nie opadnie?
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2012 przez Satif, łącznie zmieniany 2 razy.
tekst powyżej =/= prawda
  • 253 / 5 / 0
Dai_the_flu pisze:
Nigdy!! Alkohol jest tak ciężki dla organizmu, że nie powinno być opcji z uspokajaniem się czymkolwiek pod wpływem. Najlepiej przeboleć.
Trochę mnie to zaniepokoiło. Jesteś pewna, że dimenhydrynat w połączeniu z alkoholem jest szkodliwy? Wiem, że leków z paracetamolem trzeba się wystrzegać pijąc, ale o tej antyhistaminie tego nie słyszałem. Dodam też, że nie przesadzam z ilościami, bo tu chodzi o 100 mg tegoż dimenhydrynatu (2 tabletki avio).
METAFIZYKA BETA-KETONÓW
  • 126 / 1 / 0
Ulotka
Interakcje: Dimenhydrynat stosowany z antybiotykami wykazującymi działanie ototoksyczne może maskować objawy uszkodzenia narządu słuchu i równowagi przez antybiotyk. Dimenhydrynat wykazuje synergizm z lekami działającymi depresyjnie na OUN, w tym również z alkoholem.
Naprawdę nie radzę. Przeżyć przeżyjesz bo pewnie zarówno mało pijesz jak i mało dimenhydrantu bierzesz, ale uszkodzenia organów są na pewno o wiele większe.
  • 3245 / 617 / 0
Ja mam stwierdzone nadciśnienie tętnicze w szpitalu, nie leczę tego bo nie jest intensywne aż do tego stopnia, ale alkohol w czasie działania nawet pomaga i to w kontekście objawów psychologicznych, kwestia co zrobić jak kilka dni nie piję po takim tymczasowym uspokojeniu......
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
22 lipca 2020VERBALHOLOGRAM pisze:
Ja mam stwierdzone nadciśnienie tętnicze w szpitalu, nie leczę tego bo nie jest intensywne aż do tego stopnia, ale alkohol w czasie działania nawet pomaga i to w kontekście objawów psychologicznych, kwestia co zrobić jak kilka dni nie piję po takim tymczasowym uspokojeniu......
może pij piwo w bezpiecznych dawkach, 1-2piwka(bądź setka) max 3,4 razy w tygodniu............., gorzej jak się przyzwyczaisz do alko %-D
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
ja to mam z tym tak, że jak nadciśnienie jako objawy, odczuwam bardziej jako zdenerwowanie z konkretnego powodu, ale jest ono dla mnie prawdziwe jako objaw zdenerwowania i jego przyczyna, i wcale nie tłumaczę tego jako objaw nadciśnienia, a tym bardziej jako brak alkoholu.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.