Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
drag pisze:
No więc oświeć nas wszystkich i napisz jakie to związki oraz dlaczego metamfetamina może być palona a amfetamina już nie?
Ja mogę oświecić. Sól siarczanowa amfetaminy paruje w wysokiej temperaturze i większoś amfy się rozłoży, a nie wyparuje. Podobnie jest z chlorowodorkiem kokainy, dlatego przed paleniem robi się z niej crack. Metamfetamina HCL potrzebuje niższej temperatury, takiej która nie powoduje rozpadu związku.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
a cie zaskocze-amfetamina freebase nie dziala ani jedzona (nasaczane papierki) ani palona :P palona śmierdzi gównem ale nie dziala... i nie robi sie z niej na "cracka" style - bo i po co - skoro jako sol dziala zajebiscie :) dlaczego tak jest to ja nie wiem, ale wiem ze jest i tyle :)
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: capo »
Robilem zasadowa amfe, tzn. uliczną amfe traktowalem sodą oczyszczona i odparowywalem wode. Pozniej podgrzewalem to w rurce fermentacyjnej do wina i ciagnalem opary.

Spostrzezenia:

- nie da sie jedną chmura wciagnac dymu z calego materialu (bylo tego 150-200mg na oko)
- kopie ale slabo (czystosc kupionego towau stoi pod wielkim znakiem zapytania)
- twierdzenie ze palenie jest porownywalne z doznaniami po podaniu dozylnym to bujda na resorach
- palenie amfy nie ma sensu, chyba ze komus sie bardzo nudzi i chce sie pobawic
- obrzydliwy smak i duszaco-gryzacy dym

i to bylo dawno (i nieprawda) i juz nie pamietam dokladnie...
Uwaga! Użytkownik capo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
soda oczyszczona... jej sie nie stosuje do robienie ani kraka ani amfetaminy freebase :D bo jest to wodoroweglan sodu :D czyli kwaśna "odmiana" sody, do kraka stosuje sie weglan sodu, czyli po prostu wyprażona w wysokiej temperaturze soda oczyszczona - chemicy niech potwierdza albo zaprzecza :D chodzi o to zeby srodowisko bylo zasadowe? a sprawdz sobie Ph roztworu sody oczyszczonej :D i porownaj z Ph roztworu weglanu sodu :D

-palenie metamfetaminy (chlorowodorek) ma sens, amfyetaminy (freebase, chlorowodorek) nie :D kto probowal palic prawdziwego ice wie o czym tu mowa :D
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 40 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Metamfetamina a amfetamina to dwie różne substancje. Metamfetamine się pali i wywołuje ona tą drogą efekty niemal tak intensywne jak przy iniekcji dożylnej. Amfetaminy się raczej nie pali.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
no, ja to wiem, z mojego postu wynika inaczej?

a amfetaminy sie nie-raczej nie pali, tylko napewno nie pali bo to mija sie ze swoim celem :)
  • 291 / 40 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Nie kwestionowałem tego co napisałeś, jedynie potwierdziłem. A odnośnie skutecznego palenia amfetaminy czytałem.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: capo »
ja rozumiem że kolega zielonypanowinietywbialyszal to tak teoretyzuje i nigdy tego nie próbował robić w praktyce, bo kolego zielonypanowinietywbialyszal , czy probowales kiedys robic lemoniade? Dlaczego po dodaniu soku z cytrynu (lub kwasku cytrynowego) do sody oczyszczonej roztwor sie intensywnie pieni i takie fajne bąbelki idą? Czyżby dlatego że kwaśne i kwaśne sie spotkało i reaguje? A może kwas z zasada daje taką reakcję? Ale jak to możliwe? Przecież to soda oczyszczona... Albo robiłeś i na tym opierasz to co piszesz albo nie i piszesz o tym co Ci sie wydaje... Ja robiłem i mnie wkur...ia jak sie komus wydaje...

pozdro
Uwaga! Użytkownik capo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
do capo : probawalem robic lemoniade :D a jak ... taki bylem kiedys zdolny :D

-jak kwas cytrynowy dodajesz do sody to sie pieni nie dla tego ze kwas sotyka sie z zasada :D a dlatego ze mocniejszy kwas wypiera slabszy z jego soli a pozniej jeszcze jest na tyle glupi-ten kwas, ze sie rozpada na swoj wlasny prywatny bezwodnik kwasowy i wode co powoduje to jakze tajemnicze pienienie sie lemoniady :D tyle pamietam z lakcji chemii w podstawowce :P

a sody sie nie używa dlatego ze jest lekko zasadowy (prawie niezauważalnie, zwykly papierek lakmusowy sie nie zabarwi-sprobojcie jesli macie jeszcze lekcje chemii :D ), i reakcja przbiega, ale w tak malym stopniu ze... uff... szkoda pisac nawet :) a przeciez wystarczy wyprazyc i.... gotowe ...

a nazwa kwaśny pochodzi od hmm... hmm... nie pamietam :D ... a nie - pamietam... dodatkowej czasteczki kwasu weglowego w weglanie sodu :D .... weglan sodu+kwas weglowy->wodoroweglan sodu - jakos tak to szlo, ale to mialem w postawowce, wiec moge sie mylic? :P
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.