Przechultaj pisze: Ponieważ za "użytkowanie" dragów też jest kara.
Mnie jak złapali z ziołem to od początku przyjmuję sztywną postawę , odpowiadam tylko na te pytania na które chce .
Dziwne ,że gdy pytał się mnie czy kupiłem w Warszawie , powiedziałem ,że u siebie .
To śmiał się ,że w domu pewnie box i uprawa , to mu powiedziałem ,że za hatą stoi szklarnia :)
A na zeznaniach :
ble ble ble
ble ble ble
Pies : Od kogo kupiłeś pewnie nie pamietasz ?
Ja : Nie pamiętam
Pies : Kurwa przeszukania Ci nie mogli zrobić bo nikogo w domu nie było.
Ja : Pewnie mama w pracy , siostry w szkole
Pies : A co robiłeś w Warszawie
Ja : Rekreacyjnie przyjechałem buty sobie kupić
Pies : A nie mieszkasz w Warszawie przypadkiem ?
Ja : Skądże , mieszkam tam gdzie jestem zameldowany .
Pies : Huj dawaj pierdolniesz oświadczenie ,że przebywasz w miejscu zameldowania i bedziesz stawiał się na wezwania i odbierał korespondencje i Cię puszcze.
Nawet nie myśleli mnie straszyć wręcz całe zatrzymanie przebiegło w miłej i śmiechowej atmosferze , myślę ,że dlatego ,że trafili na osobę która miała troche styczności z prawem .
I tyle całego ambarasu , a sądząc po tym co czytam na forum w sprawie prawa , to coraz częściej przychodzi mi do głowy taka myśl , że większość forum to osoby które mają wielkie bryle , siedzą tylko przed komputerem a jak zatrzyma ich policja z narkotykami to srają pod siebie ....
Sory ale takie odnosze wrażenie...
Aha i ważne jest aby te 100g mieć w jednym pakiecie wtedy mówisz ,że na własny użytek i pierdolisz .
Jeżeli nie znajdą w hacie więcej i podzielonego to przejdzie.
Często miałem sytuacje ,że znajdywali u znajomych w hacie po 40 - 80 g fety i były wyroki 6miesiecy na 2 lata w zawiasach i po 1000zł grzywny.
Edit : Przehultaj - co do Twoich postów nie będe się wypowiadał bo są jedną wielką bzdurą .
Za użytkowanie jest kara ? Zastanów się zanim coś napiszesz .
Hodowla w lesie ? Mądry pomysł hahahaha co Ty masz w głowie ?
Przy detalicznych ilościach to jasna sprawa - kupiłem od przypadkowo poznanej osoby - jak, gdzie, to już każdy musi się wykazać inwencją.Generalnie byle kupy się trzymało, wiadomo że oni wiedza że walisz w chuja ale co z tego.
I w żadnym razie nie godzić się na żadne zawiasy - teraz to spokojnie za ilości detaliczne można umożenie za znikomą szkodliwość uzyskać, max grzywna
Natomiast przy hurcie to albo wprost - kupiłem bo pale ale od kogo to nie powiem bo mnie zajebią;)
albo że znalazłem na jesieni krzaki i po prostu sobie je ściąłem...to niby się wydaje śmieszne ale sporo outdoorów niestety zmienia właściciela
Generalnie jak najmniej gadać i zgrywać wielką ofiarę losu;)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.