Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Najlepszą taktyką chyba jest odmówienie składania zeznań, ale trzeba się liczyć że sąd Ci dojebie do pieca. Można zawsze powiedzieć że kupiłeś po najebaku zaczepiony przez "dresa", a że taka ilość bo była okazja albo czytałeś na necie że tyle Ci starczy na m-c. Nigdy się nie przyznawaj że zażywałeś - niech to bedzie zawsze twój pierwszy raz albo odmów w tej kwestii składania zeznań. Ponieważ za "użytkowanie" dragów też jest kara. Myślę też o opcji że znalazłeś w lesie hodowle i nie oparłeś się pokusie zerwania trochę do domu. Jak handlujesz - masz przejebane. Ale ZAWSZE się do niczego nie przyznawaj. Wiem że łatwo tak mówić po dostaniu kilku razu wpierdolu na posterunku. Ale jak już jesteś w mega syfie proś o adwokata. Zawsze jest pytanie czy masz albo z kim się skontaktować. Miej świadomość że jak już się bawisz w takie rzeczy musisz sam ponieść konsekwencje. Lepiej odsiedzieć swoje w dobrych warunkach niż być całe życie pizdą bądź wrócić do pierdla z opinią "kurwy" ( nie chce nawet myśleć o konsekwencjach). Nie będę już pisał o szczegółach dot. towaru bo pewnie podchodzi to pod reg. portalu.
  • 4024 / 375 / 953
Przechultaj pisze:
Ponieważ za "użytkowanie" dragów też jest kara.
Bzdura...
  • 9 / / 0
Przepraszam bardzo, dziękuje za poprawienie posta. Chodziło mi o nakłanianie do spożywania niestety, źle to ująłem w poście. Dziękuje za zwrócenie uwagi.
  • 4024 / 375 / 953
No tak. Udzielanie jest karalne. Ogólnie opcja z pierwszym razem, nieobyciem i okazją od nieznajomego chyba najlepsza.
  • 9 / / 0
Warto dodać że zakup był pod wływem alkoholu i nie myślało się trzeźwo o konsekwencjach. Za wszystko załuje itp Tylko też zależy od ilości ostatnio w krk 1kg przybyli do użytku własnego więc nie mam pojęcia na jakich to jest zasadach. Wiem że nie do wiary ale informacja jest pewna (zastanawiałem się czy to tu napisać bo zaraz gromy polecą na mnie, ale po co miałbym kłamać) Piszemy w dobrej wierze.
  • 3449 / 130 / 8
No masz rację, że nie do wiary. Ale nie aż tak, bo po znajomości wszystko jest możliwe, zwłaszcza we wschodniej Europie %-D
  • 984 / 6 / 0
ja tam obstaje przy tym ze mowienie o "hodowli na wlasny uzytek" to strzelenie sobie samobója, przypierdolą i handel i posiadane i PRODUKCJE
głupio wyszło...
  • 87 / 3 / 0
Jeśli dokonało się czynu karalnego pod wpływem alkoholu, to w żaden sposób prawnie to nie usprawiedliwia. Jedyny plus jest taki, że jak coś zaczniesz mącić np. o wyglądzie wymyślonego nieznajomego dilera, to możesz się zasłonić, że słabo pamiętasz, więc w sumie nie taki głupi pomysł z tym byciem pod wpływem alkoholu.
Sola dosis facit venenum.
  • 133 / 2 / 0
Czy wy naprawdę tak jesteście słabi wobec milicji ?
Mnie jak złapali z ziołem to od początku przyjmuję sztywną postawę , odpowiadam tylko na te pytania na które chce .
Dziwne ,że gdy pytał się mnie czy kupiłem w Warszawie , powiedziałem ,że u siebie .
To śmiał się ,że w domu pewnie box i uprawa , to mu powiedziałem ,że za hatą stoi szklarnia :)
A na zeznaniach :
ble ble ble
ble ble ble
Pies : Od kogo kupiłeś pewnie nie pamietasz ?
Ja : Nie pamiętam
Pies : Kurwa przeszukania Ci nie mogli zrobić bo nikogo w domu nie było.
Ja : Pewnie mama w pracy , siostry w szkole
Pies : A co robiłeś w Warszawie
Ja : Rekreacyjnie przyjechałem buty sobie kupić
Pies : A nie mieszkasz w Warszawie przypadkiem ?
Ja : Skądże , mieszkam tam gdzie jestem zameldowany .
Pies : Huj dawaj pierdolniesz oświadczenie ,że przebywasz w miejscu zameldowania i bedziesz stawiał się na wezwania i odbierał korespondencje i Cię puszcze.

Nawet nie myśleli mnie straszyć wręcz całe zatrzymanie przebiegło w miłej i śmiechowej atmosferze , myślę ,że dlatego ,że trafili na osobę która miała troche styczności z prawem .

I tyle całego ambarasu , a sądząc po tym co czytam na forum w sprawie prawa , to coraz częściej przychodzi mi do głowy taka myśl , że większość forum to osoby które mają wielkie bryle , siedzą tylko przed komputerem a jak zatrzyma ich policja z narkotykami to srają pod siebie ....
Sory ale takie odnosze wrażenie...

Aha i ważne jest aby te 100g mieć w jednym pakiecie wtedy mówisz ,że na własny użytek i pierdolisz .
Jeżeli nie znajdą w hacie więcej i podzielonego to przejdzie.
Często miałem sytuacje ,że znajdywali u znajomych w hacie po 40 - 80 g fety i były wyroki 6miesiecy na 2 lata w zawiasach i po 1000zł grzywny.

Edit : Przehultaj - co do Twoich postów nie będe się wypowiadał bo są jedną wielką bzdurą .
Za użytkowanie jest kara ? Zastanów się zanim coś napiszesz .
Hodowla w lesie ? Mądry pomysł hahahaha co Ty masz w głowie ?
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2012 przez Roger[meth], łącznie zmieniany 2 razy.
  • 853 / 58 / 0
No generalnie są dwie metody - albo nic nie mówimy albo opowiadamy jakąś w miarę realną bajeczke ale tak by sobie nie zaszkodzić jeszcze więcej.
Przy detalicznych ilościach to jasna sprawa - kupiłem od przypadkowo poznanej osoby - jak, gdzie, to już każdy musi się wykazać inwencją.Generalnie byle kupy się trzymało, wiadomo że oni wiedza że walisz w chuja ale co z tego.
I w żadnym razie nie godzić się na żadne zawiasy - teraz to spokojnie za ilości detaliczne można umożenie za znikomą szkodliwość uzyskać, max grzywna

Natomiast przy hurcie to albo wprost - kupiłem bo pale ale od kogo to nie powiem bo mnie zajebią;)
albo że znalazłem na jesieni krzaki i po prostu sobie je ściąłem...to niby się wydaje śmieszne ale sporo outdoorów niestety zmienia właściciela

Generalnie jak najmniej gadać i zgrywać wielką ofiarę losu;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.