Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Mogę się odezwać. Czemu nie ale jeśli masz (lub ktoś inny ma) jakieś pytania, wątpliwości itp. to można tutaj wklejać. Po to jest chyba ten temat.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2007 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
na wypadek jakby ktoś nie śledził rodzimej oferty etnobotanicznej na bieżąco a był zainteresowany-pojawił się w ethnoshop korzeń,o ile mi wiadomo nigdy wcześniej w Polsce niedostępny-
http://www.ethnoshop.pl/product_info.ph ... ucts_id=83

(edit-tj.kora korzenia dokładnie,sądząc ze zdjęcia,które teraz dopiero sobie obejrzałem)
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2007 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 2 razy.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
A propos Voacanga . Dostalem ja jako gratis ze s s w postaci rootbark . Zmielilem w mlynku i jadlem lyzeczkami . PO dwoch lyzkach poczyulem lekka stymulacje a przed snem delikatne cevy ( uczucie przezroczystych powiek ) , no i sny byly ciekawe . Probowalem trzy razy podobne dawki - cos okolo 1, 5 g i efekty byly takie same . Mysle , ze przyjecie 8 g kory daloby niezla jazde . Z drugiej strony gdzies czytalem , ze kora bardziej stymuluje mozg a nasionka daja bardziej psychedeliczne loty . Probowaql ktus ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 2244 / 23 / 0
Dokładnie. Korę stosuje się do stymulacji mózgu i ogólnego pobudzenia (ma silne działanie afrodyzjakalne) oraz w czasie polowań (trwających wiele dni). Nasiona stosowane są w celach wizjonerskich. Alkaloidy zawarte w nasionach mają silne działanie halucynogenne. Te same alkaloidy są i w korze ale w mniejszych ilościach. Bardzo mało wiadomości na temat rytualnego użycia. Jest to jeden z najpilniej strzeżonych sekretów afrykańskich szamanów. Sama roślina jest wśród tubylczych ludów darzona głębokim szacunkiem, podobnie jak T. iboga.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2007 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 371 / 951
Hmm..,
jakieś półtorej godziny temu przyjąłem na próbę odmierzone na oko 200 mg ekstraktu x10 (z kory rzecz jasna),no i puki co sam nie wiem.Podziałało cośtamkolwiek na pewno,już po paru minutach poczułem wyraźną stymulację-raczej wibracja w ciele niż napinanie się i jeżenie włosa- i lekką 'dziwność' otoczenia,przypominało mi to trochę te odczucia przy ładowaniu się hbwr,kiedy człowiek nie wie jeszcze czy to już aby czy azaliż chłopcze troszkę cierpliwości...Zająłem się grą na gitarze,grało się sprawnie,dobra koncentracja i artykulacja,i cuż...wydaje mi się,że już zeszło,ale głowy nie dam,pisząc tego posta musiałem poprawiać go ponadprzeciętną ilość razy.,.myślę,że przyjęcie np. 0,5g mogłoby przynieść jakieś konkretne efekty,więcej jak 1g zaaplikować sobie trochę bym się bał,a mógłbym,bo jeśli dobrze odmierzyłem dzisiejszą próbną dawkę,to zostało mi tego ekstraktu jakieś grama 1,8.
Aha,ekstrakt zmieszałam z sodą i umieściłem pod językiem na kilka minut po czym połknąłem.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 333 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: bastion11 »
a po huj wam kupowac nasiona jak tu mozna kupic juz gotowe kozenie ;) dogadacie sieby wam wyslali do Pl - uwiez - zrobia to ;)

pol kilo kozeni za 100dolcow
56gramnasion za niecale 20dolcow

http://search.ebay.com/Voacanga-african ... QQfromZR40

jak pzeszukacie dobze ebay to sie okaze ze nie tylko takie wynalzki mozna kupic ;) hehehe wiem cos o tym
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Jak przeszukasz dobrze coś tam to się dowiesz może, że nasiona i kora korzenia są używane trochę w innym celu.

Na ebay`u to sobie słownik zmontuj.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
Przecież nawet na zdjęciu widać co to za gówno.

Kupuj wynalazki na Ebay bastion! Następnym razem polecam korzenie marihuany, lol
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 2244 / 23 / 0
Oczy duszy...piękny podpis.

3 dni wyjęte z życia przed i włożone w życie po.
  • 120 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: adzik74 »
Opłaca się kupować ekstrakt x 10??
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.