uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
Zablokowany
  • 228 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
najczesciej, co nie znaczy ze zawsze, ulice oswietlane sa 150W hps i lepiej zebys tam nie wkrecal lampy 100W bo wydajnosc jej spadnie
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MAMOT »
w tym że bedzie miej lum??!! proszę o odpowiedź kogoś doświadczonego!!!
  • 15 / / 0
nie moiąc Zork że się na tym nie znasz!!!
  • 225 / 9 / 0
Siemka wam wszystkim czytałem na temat chodowli dużo pisałem na forum.maria.prv.pl ale widze że tutaj jest doświatczone towarzystwo!!!
To co robisz- uprawiasza konopie.
po 1. mam boxsa zrobionego jako kolumna wymiary od środka: 34 37 74wys. to daje 0.12cm2 następnie chciałem dac świetlówki osram 23W 4 daje 6000lum ale czytem na temat świetlówek i nikt ich nie poleca wogóle HPS jest wydajniejszy (chodzi mi o 100W) 8000-9500 lum i tańsza za 50zł się dostanie a świetlówki 1 po15zł i do tego kable i to wszystko około 70zł wiec się zastanawiam!!! tylko się boje tego ze mam za mała wysokośc!!! i to że bez uziemienia nie bede potrafił złozyć jej żeby bylo z uziemieniem!!! naturalnie zastosuje
Ja na twoim miejscu zastanowiłbym się nad tym czy nie lepiej zastosować HPS'a 70W z tego powodu, że będziesz miał mnie problemów z wentylacją. 100W to naprawdę optymalny schemat, lecz jeśli nie przyłożysz ręki do odpowiedniego przepływu powietrza to będzie lipa.
Fim LST ScrOOG
Pamiętaj, że nie możesz swojej rośliny stresować zbyt mocno, bo odwdzieczy Ci się małym plonem.
Czasami trzeba rozwagi do tego, ale inwencja twórcza to druga sprawa.. ;-)
Ja juz sobie załatwiłem lame taką która oświetla moją ulice tylko bez żarówki za10zł od kumpla z klasy opłaca się ale jeśli tam jest na żarówke 250w to nie dla mnie co nie a mozna tak zrobic że zakupie ją i sadze żarówe 100W nie bede działac co bedzie trzeba wymienić??
Nie kradnij! Nie czytasz świętej księgi?
Spróbuj się mocno spalić i przeczyać choć trochę. Mimo tego, że jest pisana ciężkim językiem szybko idzie się przyzwyczaić i ile nowych rzeczy się dowiesz. Naprawdę gorąco polecam biblie na upalone wieczorki- prawdy moralne zawarte w tej książce to coś wspaniałego i mocno odbiegającego od tego co prezentują w kościele.

Tutaj na sam koniec masz układ zapłonowy kov'a.
Obrazek wszystko przejzyscie obrazuje i powinien zmobilizowac Cie do dzialania:
[ external image ]

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Dzięki bardzo ale ja nie kradne tylko kupuje od kumpla!!! dziękii bardzo pomogło mi to zdjęcie!!!
  • 225 / 9 / 0
Dzięki bardzo ale ja nie kradne tylko kupuje od kumpla!!!
Rzeczywiście.. zle przeczytałem.
dziękii bardzo pomogło mi to zdjęcie!!!
Proszę Cie bardzo..
Zapraszam do dalszej uprawy i zawsze możesz pytać- nawet o największe głupoty.

Pozdrawiam!
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: grzyb »
yh normalnie bym siedział cicho ale...Biblia. To się z wielkiej litery pisze. No chyba że mowa o jakiejś zupełnie innej pozycji. ;)
Uwaga! Użytkownik grzyb nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 349 / 4 / 0
Stary temat ale składam mój pierwszy indoor i mam pytania do doświadczonych graczy:

Mam małą szopkę/przybudówkę z tyłu domu. Uprzątnąłem w niej powierzchnię pod uprawę o wymiarach 100x100x150cm. Przeczytałem, że wystarczy mi do tego 400W HPS.

Czy jest ktoś kto by mógł mi doradzić co i jak w uprawie? Bo wszędzie gdzie czytam to ludzie używają box'ów a ja po prostu na posadzce chce wsadzić 10 lowryderów pod HPS 400W. Dodam, że tu gdzie mieszkam nawet w lecie temperatura na zewnatrz wynosi jakies 15-22 stopni. Pod lampą pewnie będzie trochę cieplej, ale sam nie wiem. Pomieszczenie nie jest całkiem szczelne, czy wobec tego potrzebuję wentylatorów? O zapach bym się nie martwił bo jedyni sąsiedzi to staruszkowie powyżej 80tki. :-)
  • 3523 / 54 / 0
sieciarz pisze:
Stary temat ale składam mój pierwszy indoor i mam pytania do doświadczonych graczy:

Mam małą szopkę/przybudówkę z tyłu domu. Uprzątnąłem w niej powierzchnię pod uprawę o wymiarach 100x100x150cm. Przeczytałem, że wystarczy mi do tego 400W HPS.

Czy jest ktoś kto by mógł mi doradzić co i jak w uprawie? Bo wszędzie gdzie czytam to ludzie używają box'ów a ja po prostu na posadzce chce wsadzić 10 lowryderów pod HPS 400W. Dodam, że tu gdzie mieszkam nawet w lecie temperatura na zewnatrz wynosi jakies 15-22 stopni. Pod lampą pewnie będzie trochę cieplej, ale sam nie wiem. Pomieszczenie nie jest całkiem szczelne, czy wobec tego potrzebuję wentylatorów? O zapach bym się nie martwił bo jedyni sąsiedzi to staruszkowie powyżej 80tki. :-)
potrzebujesz wentylatorów bo te lampy szczególnie 400W strasznie grzeją i tak zrobisz piekarnik
  • 349 / 4 / 0
Ok, juz jestem w trakcie trzeciej uprawy... Wszystko wychodzi świetnie, mam tylko mały wiatraczek mieszający, już wiem, że nie trzeba przeinwestowywać w sprzęt, ważne są nawozy, dobra ziemia, lampka no oczywiscie dobre pestki najważniejsze :finger:
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.