...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 48 / 2 / 0
ooo pisze:
Osobiscie nie jadlem paroxetine ale inne ssri jak sertralina w dawce 200mg i tez mi na fobie pomagala ale nie na depreche (bo depresje tu nam opisales nie >?) Escitalopram zalatwil i fobie spoleczna i depresje ...
A jak z sennością w ciągu dnia po tym, bo po Paro jestem od 2 miesięcy senny. Biorąc pod uwagę fakt że ciągle się uczę to mocno problematyczna sprawa. Z tego powodu myślałem czy się z Paro nie przesiąść na SNRI.
Uwaga! Użytkownik DeadFreak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 3 / 0
DeadFreak pisze:
Przez 3-4 lata brałem bez przerwy w ogromnych ilościach benzodiazepiny, beta-ketony, GBL, kodeinę oraz niemal wszystko co wpadło mi w ręce. Teraz od pól roku jestem czysty i by móc iść do ludzi [fobia społeczna] biorę Paroksetynę. [nawet alpra i klony nie pomagały, dopiero przy Paro nie czuję się wśród ludzi jakbym miał zaraz być zastrzelony]

Nic, mnie nie cieszy. Na niczym mi nie zależy. Jedyny powód dla którego się jeszcze nie powiesiłem to weekendy spędzane z przyjaciółmi w klubach/pubach. Ale to weekendy, od poniedziałku do piątku po prostu wegetuję. Nie obchodzi mnie nic, na niczym mi nie zależy, niczego nie pragnę.

Nie wierzę w coś takiego jak 'dusza', ale gdybym miał określić mój stan to bym powiedział, że czuję się jakby mi umarła dusza. Pół roku jestem czysty. Pół roku gadam z terapeutami/psychiatrami itd. Pół roku ćwiczę na siłowni zdrowo się odżywiam itd. No i nic. Jedyne o czym myślę to albo się powiesić albo wrócić do bycia naćpanym 24h/7.

Jest jakaś szansa na ratunek?
Jeśli nadal chcesz być czysty to pogadaj z lekarzem aby zmienił Ci antydepresanty lub dodał inne leki. Pół roku to wbrew temu co piszą inni bardzo długi okres czasu dla organizmu który dawno się oczyścił i powinien zregenerować. Wydaje mi się że po prostu pozostaje Ci zmienić swoje życie które sobie powoli zjebałeś braniem dragów. Przemyśl co robiłeś kiedy jeszcze nie brałeś i postaraj się powrócić do dawnych nawyków(ale nie brania), ZNAJDŹ PRACĘ, to napaaaawdę dużo daje!!
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.