Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
W pubie grała muzyka (ale był to pop, a nie dubstep), więc może DXM tak dziwnie nałożył na siebie oba dźwięki, że zmienił ludzkie głosy w instrumenty xD
A co do dubstepu i w ogóle słyszenia muzyki której nie ma, to mi też się zdarza i faktycznie głównym czynnikiem formotwórczym tych przesłyszeń jest rytm, dlatego mogło Ci się wydawać, że to dubstep - Twój mózg dorobił do tego popu mocno odczuwalny rytm (który skojarzył Ci się z dubstepem).
Miałem tak ot chociażby dzisiaj w nocy i mam świetne spostrzeżenie co do tego: jeśli kiedyś to zauważysz, to połóż rękę na sercu, zauważysz, że ten rytm jest w rytmie bicia Twojego serca - niesamowite dość. Poczułem bo leżałem akurat na brzuchu, to były jakieś kosmiczne murzyńskie bębny do potańcówki kosmitów (starałem się dziś w nocy o sigme, nieźle było).
A telefon zawsze wydaje mi się taaaaaaki wielki! Jakby ten cały ekran chciał na mnie wyskoczyć i te literki takie ogromne i tak się rzuca cały na ciebie światłem :)
Jadąć rowerem i słuchając Velvet Acid Christ, stwierdziłam, że ten wokal http://www.youtube.com/watch?v=FEtnwT5vntw to jęki mojej cierpiącej wątroby. Z racji tego, że rano czytałam reklamę hepatilu, od razu pojechałam po niego do apteki. Miałam wrażenie, że kupienie tego leku jest najważniejszą rzeczą na świecie.
Kot znajomych u których wczoraj nocowałem na mnie poluje i chce mnie zabić, on wie że jadłem acodin i mnie za to nienawidzi. Bałem się że nie dożyję dzisiejszego dnia albo wydrapie mi oczy w nocy. Znajomi mieli niezły ubaw słysząc moje krzyki i prośby o to żeby go gdzieś zamknęli...
Efekt był taki że pół nocy nie spałem i przeleżałem pod kołdrą, dopiero jak już troche puściło to zasnąłem.
... i nie tylko
wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.